Katarína Reiterová Rôzne

Študenti sa konečne dočkali: Karty ISIC v MHD opäť môžu využívať na získanie zliav

Ak ste držiteľom študentských preukazov ISIC máme pre vás potešujúcu správu. Vedenie SAD Zvolen rozhodlo, že presne od 23. septembra ich opäť môžu využívať na získanie zľavy. Okrem ISIC funguje aj elektronická peňaženka.

Ilustračný obrázok k článku Študenti sa konečne dočkali: Karty ISIC v MHD opäť môžu využívať na získanie zliav
Foto: Jaroslav Dodok

Ako sa uvádza na stránke spoločnosti, vedenie spoločnosti SAD Zvolen rozhodlo, že vyjde v ústrety cestujúcim – držiteľom študentských preukazov ISIC, ktorí už vyše roka nemohli používať tieto ISIC karty, aj ako elektronické peňaženky na platbu cestovného v autobusoch.

ISIC v autobusoch a trolejbusoch

„Presne pred rokom SAD Zvolen musela pozastaviť platnosť ISIC preukazov kvôli odstráneniu závad v programovom vybavení, ktoré sa používa na platobný styk v autobusoch. Pôvodne toto opatrenie malo trvať len 1 až 2 mesiace,“ uvádza sa ďalej na stránke zvolenskej SADky.

Keďže, podľa SAD Zvolen, ani dodnes nie sú niektoré chyby programu odstránené, a začal už ďalší nový školský rok, dopravca si uvedomuje dôležitosť ISIC preukazov a ich potrebu plnohodnotného využitia, dal upraviť program tak, aby tieto preukazy boli od 23. septembra plne akceptované v autobusoch a trolejbusoch, ktoré prevádzkuje na území BBSK.

Koľko ušetríte?

Od tohto termínu bude možné ISIC preukaz používať v autobusoch SAD Zvolen a trolejbusoch DPMBB nielen ako preukaz nároku na študentskú zľavu, ale aj ako elektronickú peňaženku pre platbu cestovného. Cestujúci tak ušetria ďalšie 3,00 €, ktoré by museli vynaložiť na zakúpenie dopravnej karty.

Držiteľ ISIC karty, ktorý ešte nepoužíval túto kartu na cestovanie vo vozidlách SAD Zvolen, si musí túto najprv napersonalizovať buď priamo u vodiča alebo v dopravnej kancelárii dopravcu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM