Eva Drugdová Rôzne Správy

Štvorylka, zvolenský tatér aj nový úsek R2. 5 tém, ktoré rezonovali vo Zvolene

Minulý týždeň bol bohatý na témy, ktoré Zvolenčanov naozaj zaujali. Vybrali sme pre vás päť, ktoré patria na našom webe k najčítanejším.

Ilustračný obrázok k článku Štvorylka, zvolenský tatér aj nový úsek R2. 5 tém, ktoré rezonovali vo Zvolene
26
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenčanov zaujímajú udalosti či akcie, ktoré sú spojené s našim mestom a jeho okolím. Tento týždeň nechýbala štvorylka, ktorá roztancovala zvolenské námestie, ale ani slávnostné otvorenie R2. Veľkú pozornosť však vzbudil aj rozhovor so zvolenským tatérom a čitateľom neunikli ani hrozivé zistenia o pití mladých vo Zvolene. Noobyvateľov mesta pútajú aj historické krásy zvolenského námestia.

Slávnostné otvorenie R2

Vodiči sa dočkali otvorenia nového úseku rýchlostnej cesty R2, ktorý obchádza Zvolenskú Slatinu. Hoci ide len o takmer osemkilometrovú trasu, mala by nová časť odbremeniť frekventovanú cestu prvej triedy. No a vodičom ušetrí tri minúty.

Mladí rekordéri v pití

Mladí Zvolenčania žiaľ často trávia víkendové večery popíjaním alkoholu, pričom boli pri raziách pristihnuté aj 11-ročné deti. Rekordérom bol 17-ročný chlapec s takmer ôsmimi promile, čo je naozaj hrozivé. Mestská polícia plánuje naďalej razie, ale aj prevencie na školách.

Meštianske domy

Zvolenské námestie dýcha históriou vďaka meštianskym domom, ktoré mu istotne pridávajú na kráse. Vybrali sme pre vás päť historických domov, o ktorých sa môžete dozvedieť mnohé zaujímavosti.

Zvolenský tatér

Veľmi obľúbeným bol rozhovor zvolenského tatéra Viktora Uhlíka, ktorý je medzi Zvolenčanmi známy svojou originalitou. Jeho rukami prešla dokonca aj 82-ročná babička. Ak ste článok ešte nečítali, nenechajte si ho ujsť a dozviete sa okrem iného, aké motívy tetuje Viktor najradšej.

Tancujúce námestie

Piatkové poludnie bolo na námestí naozaj rušné. Roztancovalo ho totiž vyše 500 mladých tanečníkov v rámci medzinárodného podujatia. Zvolenčania sa nemohli vynadívať, ako mládež predvádza historický tanec štvorylka.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z hromadného tancovanie štvorylky na zvolenskom námestí!

V OBRAZOCH: Tancovanie štvorylky vo Zvolene
26
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM