Nicole Regecová Rôzne

Štyria zdravotne postihnutí našli prácu. Pomáhať budú polícii

Zvolenská mestská polícia otvorila nové špecializované pracovisko. Zamestnávať bude ľudí so zdravotným postihnutím. Aká je náplň ich práce?

Ilustračný obrázok k článku Štyria zdravotne postihnutí našli prácu. Pomáhať budú polícii
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Na mestskej polícii vo Zvolene bolo otvorené takzvané chránené pracovisko. Prácu v ňom nájdu štyria zdravotne postihnutí jednotlivci. Mesto zdôrazňuje, že to nebude len pomoc pre ľudí so zdravotným postihnutím. Bude to mať aj pozitívny dopad na mestský rozpočet. Ich mzdu totiž z veľkej miery refunduje štát.

Nápad vznikol už niekedy v septembri minulého roku. „Boli sme si vedomí náročnosti administratívneho procesu, no túžba zrealizovať niečo nové bola väčšia,“ hovorí náčelník mestskej polície Juraj Chabada. „Týmto spôsobom dávame príležitosť šikovným ľuďom, ktorí si inak prácu nachádzajú iba veľmi ťažko,“ dodáva.

Noví spolupracovníci mestskej polície budú obsluhovať kamerový systém. „Spolu sa jedná o 18 kamier, nové posily budú vyhodnocovať jednotlivé situácie v uliciach mesta. Sústredia sa na priestupkovú činnosť, ktorú budú nahlasovať pracovníkovi stálej služby. Práve on má na starosti vyslanie hliadky,“ hodnotí náplň práce nových ľudí Chabada.

„Sme radi, že sa to podarilo. V minulosti sme veľmi často počúvali, že je s tým príliš veľa práce a výsledok môže byť neistý. Stačí pritom pár zanietených ľudí a aj náročné veci sa môžu stať realitou,“ povedala zvolenská primátorka Lenka Balkovičová pri uvítaní štyroch nových pracovníkov. Tí boli vybratí vo výberovom konaní, ktorého sa zúčastnilo osem uchádzačov.

Čítajte tiež:

Polícia pátra po Ivanovi (35), ktorý bol už 6-krát obvinený: Zmenil si meno na Ahmeda

Prehľad minulého týždňa: Ktoré správy zaujali najviac?

FOTO: Chránené pracovisko mestskej polície zamestnáva ľudí so zdravotným postihn
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Mesto Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM