Stanislav Černák Šport

Súboj o čelo tabuľky: Pozrite si najdôležitejšie momenty Slávistiek proti líderkám z Martina

Zvolenské volejbalistky odohrali zrejme dva najdôležitejšie zápasy v tejto sezóne. Pozrite si vo video zostrihu dôležité okamihy zo stretnutí s líderkami z Martina.

Ilustračný obrázok k článku Súboj o čelo tabuľky: Pozrite si najdôležitejšie momenty Slávistiek proti líderkám z Martina
Zdroj: Dnes24.sk

Ženy Slávie odohrali dvojzápas o prvé a zároveň postupové miesto do baráže o extraligu žien. Ich súperom boli líderky tabuľky z Martina. Martinčanky viedli tabuľku o 2 body, v hre tak bolo 6 nesmierne dôležitých bodov. Ráno pred zápasom vypadla zo zostavy Zvolena pre chorobu Veronika Volfová a tak vďaka viacerým nedoliečeným hráčkam mal tréner Zvolena Martin Rašner niekoľko vrások na čele už pred zápasom.

„V prvom zápase však zvolenský stroj šliapal od začiatku ako mal, dievčatá hrali dobre v poli, kde získavali aj ťažké lopty a taktiež aj na servise. V útoku nás ťahali hlavne smečiarka Janka Tužinská spolu s univerzálnou hráčkou Borkou Luptákovou, ale dokázali sme účinne útočiť aj stredom siete,“ povedal o prvom zápase manažér Slávisitek Ľubomír Havran.

Súper kvalitne prihrával, avšak v útoku sa nevedel výraznejšie presadiť a tak sa v prvom zápase zrodilo zaslúžené víťazstvo v troch setoch. Diváci sa bavili a po povzbudzovaní v celom zápase sa tešili aj z výhry domácich dievčat.

Ako na hojdačke

Do druhého zápasu nastúpili domáce hráčky v nezmenenom zložení. Čiastočne kvôli únave a kvalitnejšej hre Martinčaniek sa zápas herne vyrovnal. Zvolenčanky spravili viaceré chyby k čomu ich nútil aj súper kreatívnejšou hrou v útoku. „Skóre sa menilo zo strany na stranu, žiadne z družstiev sa však nedokázalo vzdialiť na viac ako 3 body. Nakoniec prvý set rozhodla až dramatická koncovka. Bojovnosťou ho vybojovali naše hráčky a získali tak set v pomere 26:24,“ priblížil úvod druhého duelu Havran.

V druhom sete však Martinčanky zabrali ešte viac a získali priebežné vedenie 11:6. Vtedy tréner Rašner poslal na ihrisko juniorskú smečiarku Seidlovú a tento ťah mu vyšiel dokonale. Pri jej podaní Zvolen súpera nielen dotiahol, ale aj preskočil a viedol 13:11. Set potom opäť pokračoval vo vyrovnanom duchu. Mierny náskok si Zvolenčanky udržali a zvíťazili 25:22. „V treťom sete sa obraz hry nemenil, opäť celý set bol vyrovnaný a rozhodoval sa v koncovke. Aj túto koncovku domáce hráčky zvládli a zvíťazili 25:23,“ dodal Havran.

Slávia Zvolen si tak pripísala do tabuľky 6 bodov a bude pred poslednou štvrtinou zápasov novým lídrom súťaže o 4 body práve pred Martinom. My len dúfajme, že si naše dievčatá 1.miesto udržia až do konca súťaže.

TJ Slávia TU Zvolen – VK TASK Martin 3:0 (-16,–17,–14)

TJ Slávia TU Zvolen – VK TASK Martin 3:0 (-24,–22,–23)

Zostava Zvolen: Osvaldová – C, Eleková, Luptáková E., Luptáková B., Hlaváčová, Tužinská, libero Trnavská (Balážová, Seidlová, Hríbiková, Michelčíková, Boháčiková)

Tréner: Martin Rašner, Ľubomír Havran

Rozhodoval: Andrejčák, Diváci: 150

Video: Ján Števonka

Foto: ilustračné

Pozrite si víťazné ťaženie Slávistiek proti líderkám z Martina
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM