Stanislav Černák Rôzne

Svetový šampionát v hokeji: Budú môcť Zvolenčania na námestí pozerať zápasy na veľkoplošnej obrazovke?

Vo Zvolene ste počas minulých rokov mohli na námestí sledovať prenosy z hokejových majstrovstiev sveta na námestí. Zisťovali sme, či tomu tak bude aj počas tohtoročných majstrovstiev sveta v Bielorusku.

Ilustračný obrázok k článku Svetový šampionát v hokeji: Budú môcť Zvolenčania na námestí pozerať zápasy na veľkoplošnej obrazovke?
Zdroj: TASR

Zvolenčania už boli zvyknutí, že hokejové prenosy z majstrovstiev sveta si môžu vychutnať s priateľmi aj na Námestí SNP, kde bola počas uplynulých rokov namontovaná veľkoplošná obrazovka. Aktuálny svetový šampionát v hokeji štartuje už dnes v Bielorusku a my sme boli zvedaví, či našim chlapcom budú môcť fandiť obyvatelia Zvolena spoločne na námestí aj tento rok. Veď už dnes večer čaká na slovenských hokejistov prestížny derby zápas, proti bratom Čechom.

Nejdeme vás už napínať a prezradíme, že tento rok žiaľ veľkoplošná obrazovka na zvolenskom námestí nebude! „Spoločnosť, ktorá po minulé roky zabezpečovala veľkoplošnú projekciu na zvolenskom námestí,sa pre tento rok rozhodla zmeniť prostredie a tentokrát potešiť prenosmi z MS v hokeji Banskobystriča­nov,“ prezradil pre Zvolen 24 Róbert Vasil z Oddelenia kultúry vo Zvolene.

Sklamane vešať hlavy nemusíte, pretože možnosť nainštalovania veľkoplošnej obrazovky na námestí však definitívne zavrhnutá nie je. „V prípade úspechu slovenského tímu, v ktorý veríme, budeme s postupom našich hokejistov do vyšších úrovní turnaja operatívne riešiť alternatívu tak, aby si prípadne atmosféru postupových zápasov do semifinále (a vyššie) mohli na námestí vychutnať aj Zvolenčania,“ dodal Vasil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM