Zuzana Vajayová Krimi

Svojej matke a sestre sa vyhrážal zabitím

Polícia vo Zvolene vyšetruje prípad trestného činu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa mal v nedeľu (13.11.) dopustiť 18-ročný muž zo Zvolena.

Mladý muž sa vo večerných hodinách v byte vyhrážal zabitím a vulgárne pritom nadával svojej 45-ročnej matke a 25-ročnej sestre. Potom odišiel do kuchyne po kuchynský nôž s dĺžkou čepele 15 centimetrov a s týmto v ruke vo svojom vyhrážaní pokračoval. Krátko na to na dvere bytu, v ktorom obidve ženy prežívali strach o svoj život, zazvonil sused, následkom čoho 18-ročný muž vo svojom konaní prestal a odišiel z bytu preč. Domov sa vrátil krátko pred polnocou. Začal zvoniť a kopať do vchodových dverí, ktoré mu matka otvorila a v tom ju syn napadol údermi pästí po jej rukách a celom tele. Rovnako napadol aj svoju sestru, pričom počas tohto fyzického útoku opakoval slová „ja Vás zabijem“.

Zo strachu o svoj život jeho matka vybehla pred byt, kde ju obvinený kopol do chrbta následkom čoho žena spadla na zem. Jeho správanie u obidvoch žien na základe predošlých skúsenosti s ním vzbudilo dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Polícia mladého muža zadržala a bol umiestnený v cele predbežného zadržania. 18-ročnému Zvolenčanovi už bolo vznesené za prečin nebezpečného vyhrážania obvinenie. Za takýto skutok sa môže potrestať odňatím slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Prečo mladý muž takto konal a čo bolo teda motívom jeho vyčíňania je otázka, ktorou sa budeme zaoberať v priebehu ďalších vyšetrovacích úkonov. Po konzultácii s lekárom bol mladý muž umiestnený v zdravotníckom zariadení v Kremnici. Do vyšetrovania preto budú prizvaní aj znalci z odboru zdravotníctva.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM