Martina Jančiarová Kultúra

Ťahák s akciami na najbližší týždeň. Čo by Zvolenčania rozhodne nemali prehliadnuť?

Nehľadajte si zložito program na najbližšie dni. Urobili sme pre vás prehľad toho NAJ, čo môžete zažiť vo Zvolene a okolí počas týždňa!

Ilustračný obrázok k článku Ťahák s akciami na najbližší týždeň. Čo by Zvolenčania rozhodne nemali prehliadnuť?
Foto: Nicole Regecová

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

UROB LEPŠIE FOTKY SO SVOJIM FOŤÁKOM ČI MOBILOM

Každý druhý a štvrtý utorok v mesiaci o 17:00, Stará radnica

Radi fotíte vo voľnom čase a neviete, či všetko robíte správne? V tom prípade sú stretnutia nadšencov fotografovania práve pre vás. Ak sa zastavíte, budete môcť diskutovať so skúsenými fotografmi a určite sa naučíte aj zopár šikovných trikov, ako svoje zábery vylepšiť.

LETNÉ KINO SNG- JÁ. OLGA HEPNAROVÁ

26. júla 2016 o 21:00, Nádvorie zámku

V utorok sa na nádvorí zámku bude premietať film pod názvom Já Olga Hepnarová. Príbeh mladej ženy vás prenesie do roku 1973, kedy nasadla do nákladného auta a v centre Prahy zabila 8 ľudí. Svoj čin považovala za pomstu a v roku 1975 ju ako poslednú v Československu popravili.

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

LETNÉ KINO SNG- MLADOSŤ

28. júla 2016 o 21:00, Nádvorie zámku

V luxusnom hoteli sa každý rok stretávajú dvaja starí priatelia Fred Ballinger a Mick Boyle. Títo dvaja páni tu podstupujú liečebné kúry a popri tom uvažujú o starobe, živote a spomínajú na mladosť.

GUČA UMENIA

28. – 31.7.2016, bývalé kino Pokrok Zvolenská Slatina

Na konci júla Zvolenská Slatina zažije opäť poriadnu GUČU umenia. Počas predĺženého víkendumôžete zažiť festival plný súčasného umenia, ktorý je netradičný pre vidiecke prostredie regiónu Podpoľanie. Tešiť sa môžete na kopu filmových titulov (Obrazy starého sveta, Premožiteľ Edisona), koncertov (Valér Miko, Puding Pani Elvisovej, I am planet) či prednášok.

BACARDI PARTY

29. júla 2016 o 20:00, Zvolenka

Jeden z množstva spôsobov, ako privítať víkend, vám ponúka aj kaviareň Zvolenka, ktorá pre vás chystá Bacardi party. Pripravené majú rôzne akcie a na parket vás pozýva DJ Maroš Šemoda.

23. ZVOLENSKÝ VÝTVARNÝ SALÓN

Každý pracovný deň do 29. 7. od 8:00 do 16:30, Stará radnica

Zvolenská sedmička v spolupráci s Mestom Zvolen pozývajú na Zvolenský výtvarný salón, ktorý bol otvorený 1. júla a potrvá do 29. júla. Tešiť sa môžete už na 23. ročník tohto podujatia, na ktorom svoje diela predstavujú členovia združenia Zvolenská sedmička a ich hostia.

POWERMIX

30. júla 2016, Ministry of fun Zvolen

Aj túto sobotu miestny klub Ministry of fun pripravuje poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ Robin a DJ Mustee. Príďte si užiť sobotňajšiu noc!

LETNÉ KINO SNG- PRÍBEH MORA

31. júla 2016 o 20:00, Nádvorie zámku

Posledným filmom, premietaným na Zvolenskom zámku bude animovaný film Príbeh mora. V bájnej krajine starých Keltov žije na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Ich život sa obráti hore nohami vo chvíli, keď zistia, že mladá dcéra je poslednou z tuleních víl. Jedine ona totiž môže piesňou zachrániť všetky rozprávkové bytosti.

Čítajte tiež:

Najlepšie, čo priniesol týždeň: 5 článkov, ktoré u Zvolenčanov zabodovali

FOTO: Nešťastne ukotvená konštrukcia. Zvolenčania hovoria o dehonestáci­i Štúra

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM