Martin Károly Od Vás

TAKTO nafotil čitateľ mestských policajtov pri parkovaní: Čo na to náčelník?

Mestskí policajti zaparkovali svoj služobný voz na vyhradenom mieste. Čitateľa to vytočilo, zobral foťák a záber poslal do redakcie. Ako zareagoval náčelník žiarskych policajtov?

Ilustračný obrázok k článku TAKTO nafotil čitateľ mestských policajtov pri parkovaní: Čo na to náčelník?
Zdroj: Dnes24.sk

Keď už mestská polícia nevie kde má parkovať, tak prečo by to mali vedieť obyvatelia tohto mesta!“ uvádza v e-maili s fotkou čitateľ Ľubo (28). Policajti zo Žiaru nad Hronom podľa neho zaparkovali v žiarskej časti Pod Vršky na vyhradenom mieste a stáli tam vraj približne hodinu.

Náčelník: Nebude sa to opakovať

Náčelník mestských policajtov Róbert Šiška, dáva nášmu čitateľovi čiastočne za pravdu. „Chápem, že nezainteresovanému občanovi sa celá situácia môže javiť inak a nie sú mu známe okolnosti za ktorých k tomu došlo. Boli prijaté také opatrenia, aby sa podobná situácia už neopakovala,“ začína s odpoveďou.

Podľa Šišku však nie je pravda, že by tam žiarski policajti stáli hodinu. Môže to dokázať aj systémom GPS, ktoré je namontované v služobných autách. „Stáli tam 17 minút,“ konkretizuje. Navyše tam podľa neho zastali s vedomím nájomníkov, pretože v uvedenom vchode sa umiestňovala prenosná kamera.

Nechceli ohroziť plynulosť premávky

Zo služobného vozidla nosili technické vybavenie – monitor, klávesnica a tiež programovateľné ovládacie zariadenie ku kamerám potrebné na stiahnutie a analýzu záznamov z prenosnej kamery. Jeden príslušník MsP pritom zostal v služobnom vozidle pre prípad, že by ho bolo potrebné auto preparkovať,“ vysvetľuje ďalej náčelník s tým, že nechceli ohroziť plynulosť cestnej premávky, pretože takmer celá ulica je osadená značkami „zákaz státia“.

Mestskí majú výnimku, maják sa ale montoval do iného auta

A napokon, podľa Róberta Šišku majú na podobné porušenia zákona majú mestskí policajti udelenú výnimku vydanú Krajským dopravným inšpektorátom v Banskej Bystrici.

V praxi sa nám však často stáva, že mestskí policajti pri zákrokoch a riešení priestupkov nemajú kde zastaviť služobné vozidlo bez toho, že by súčasne neporušili zákon o cestnej premávke. Ak však stoja na mieste kde je to zakázané majú spustené výstražné svetelné a zvukové zariadenie (maják), ktoré však vo vyššie spomínanom prípade nebolo možné použiť nakoľko sa uskutočňovala jeho prekládka a montáž na nové služobné motorové vozidlo MsP,“ dodáva na záver náčelník mestských policajtov.

FOTO od čitateľa
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM