Stanislav Černák Rôzne

Takto prebieha budovanie rodinnej cyklocesty: Prvé FOTO z výstavby!

Po dlhom čakaní sa priaznivci cyklistiky konečne dočkali. Dlho omieľaná výstavba cyklocesty medzi Zvolenom a Banskou Bystricou sa začala stavať. Pozrite sa, ako prebieha výstavba jej prvej etapy.

Ilustračný obrázok k článku Takto prebieha budovanie rodinnej cyklocesty: Prvé FOTO z výstavby!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Kto čaká, ten sa dočká. Samozrejme, neplatí to vo všetkých prípadoch. Našťastie to však v tomto platí a nadšenci bicyklovania sa už môžu tešiť na ďalšiu novú trasu v regióne. Výstavba prvej etapy rodinnej cyklocesty, ktorá vedie po korune hrádze rieky Hron, medzi Sliačom a Zvolenom sa už v súčasnosti stavia a na mieste je zmeny už vidieť na prvý pohľad.

My sme sa boli pozrieť s našim fotoobjektívom, ako prebiehajú stavebné práce. Terén od Sliača popri rieke smerom do Zvolena je oproti minulosti už značne zmenený a začína naberať inú podobu.

Cyklotrasu stavia za viac ako 633 000 eur spoločnosť Skanska SK, ktorú v súťaži vybral samosprávny kraj ešte vlani v máji a uzavrel s ňou aj zmluvu o dielo. S mestom Sliač, ktoré má na cyklotrasu od mája 2012 vydané stavebné povolenie, uzavrel Banskobystrický samosprávny kraj na konci minulého roku aj zmluvu o spolupráci.

A ako bude vyzerať jej finálna podoba? Dĺžka cyklocesty je 5 080 metrov, šírka je 2,5 metra. Trasa sa začína na parkovisku pri Hypernove vo Zvolene, prechádza korunou hrádze rieky Hron a do Sliača prichádza poza mestskú časť Hájniky, kde končí. Pozdĺž trasy budú tri oddychové miesta.

Zdroj: Global 24/tasr

Foto: Marcel Mojžiš

OBRAZOM: Takto prebieha výstavba cyklocesty medzi Sliačom a Zvolenom!
8
Galéria
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM