Stanislav Černák Rôzne

Takto sa nakrúcalo zvolenské happy VIDEO: Kuloárne info z výroby šťastného klipu

Fenomén v podobe tvorby videoklipu k hitu Happy od Pharrella Williamsa dorazil už aj pod Pustý hrad. Prečítajte si, ako v meste vznikalo šťastné video, plné veselých Zvolenčanov.

Ilustračný obrázok k článku Takto sa nakrúcalo zvolenské happy VIDEO: Kuloárne info z výroby šťastného klipu
Zdroj: Dnes24.sk

Krásy nášho mesta ste si posledných pár dní mohli užiť aj vďaka šťastnému videu z nášho mesta. „Dôvodom natočenia klipu je využiť možnosť propagovať mesto Zvolen ako miesto, kde okrem šťastných ľudí nájdete aj lokality, ktoré stoja za návštevu,“ prezradil pre Zvolen 24 jeden z tvorcov videa Matúš Gúgľava z OKmedia.

Bez scenára by to nešlo

Video sa natáčalo pekne podľa scenára. „Páni Filipiak a Bartoš pripravili hrubý scenár, kde nosnou myšlienkou bolo ukázať krásy a zaujímavosti Zvolena, tak aby to bolo v súlade s klipom Pharrella. Počasie, povolenia, účinkujúci a zhoda okolností nám trochu zamiešali karty, aby sme to dotiahli do dokonalosti,“ doplnil Gúgľava.

V klipe účinkuje množstvo Zvolenčanov, ktorí sa ukázali ako naozaj šťastní a veselí ľudia. „Nájsť účinkujúcich nebol problém. Vo Zvolene je množstvo príjemných ľudí, ktorí sú ochotní podporiť dobrú vec. Ak bol nejaký zádrheľ, tak len ak bolo treba zosynchronizovať ich pracovné a denné povinnosti s možnosťou účinkovať v klipe,“ prezradil jeden z tvorcov klipu a pokračoval, „v klipe sa mihlo množstvo účinkujúcich a ako máte možnosť vidieť, rozhodne išli o správnych „happy“ ľudí.“

Proti bolo najprv počasie

Iné mestá už dávnejšie zverejnili happy videá, Zvolen s tým prišiel trošku neskôr. My sme boli zvedaví prečo. „Mrzí nás, že sme sa do tohto projektu pustili neskoro, žiaľ pracovné vyťaženie nám v čase prepuknutia mánie nedovolilo ani len uvažovať o natáčaní. A aby toho nebolo málo, keď sme sa už rozhodli pustiť do realizácie, odsunulo nás skoro 3-týždenné zlé počasie (ťažké mračná, rozfúkané lístie a polámané konáre nepôsobia happy),“ vysvetlil Matúš Gúgľava.

Výroba takéhoto videoklipu je časovo náročná vec a nejde len o hrubé natáčanie, čo potvrdzujú aj Gúgľavove slová, „Nakrúcalo sa skoro každý deň v priebehu jedného týždňa a s menšou odstávkou sa pokračovalo ešte pár dní, aby sme mali dostatok materiálu. Postprodukcia bola už len otázkou nejakých 20. pracovných hodín. To bola v podstate asi tá najjednoduchšia časť z celej realizácie.“

Účinkujúci boli naozaj „happy“

Pri natáčaní podobných materiálov nie je núdza ani o rôzne zaujímavé, či vtipné momenty. Našli sa také aj pri nakrúcaní zvolenského šťastného videa? „Čo sa pikošiek týka, tak veľa asi nepoviem, lebo som im nedokázal venovať pozornosť. Asi jediná, ktorá mi napadla je, že všetci účinkujúci (aj tí, ktorí nie sú v použitých záberoch) pôsobili počas celého natáčania energicky, veselo a veľmi príjemne, čo len vo mne osobne umocnilo pocit happy z natáčania,“ dodal na záver jeden z tvorcov klipu.

Foto: ilustračné

Šťastné video zo Zvolena
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM