Jakub Forgács Samospráva Samospráva

Takto zavítal mestský poslanec na zastupiteľstvo: Outfit, aký ste na rokovaní ešte nevideli!

V oblekoch, košeliach a kravatách... Tak bežne rokujú poslanci mestského zastupiteľstva. Na posledné zasadnutie však jeden poslanec dorazil oblečený skutočne netradične. Nevyhol sa preto ani vtipným narážkam od kolegov.

Ilustračný obrázok k článku Takto zavítal mestský poslanec na zastupiteľstvo: Outfit, aký ste na rokovaní ešte nevideli!
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci v susednej Banskej Bystrici sa na zasadnutí mestského zastupiteľstva dočkali pohľadu, aký sa bežne nevidí. Poslanec Martin Klus prišiel totiž na rokovanie v cyklodrese. Okamžite tak na seba strhol pozornosť. Prezradil nám, čo ho k tomu vlastne viedlo. „Reagoval som na výzvu, ktorú nám poslal pán primátor, aby sme prišli inak ako na vlastnom aute, pretože akurát v utorok sa končil Európsky týždeň mobility, ktorý vrcholil Dňom bez áut, tak sme chcel aj takýmto demonštratívnym spôsobom podporiť túto myšlienku,“ povedal Klus s odôvodnením, že si myslí, že mobilita iná ako autom, má nielen ekologické, ale aj ekonomické výhody a mesto by ju aj takýmto spôsobom malo podporiť.

Konflikt záujmov? :)

„Hneď na začiatku som sa spýtal kolegov, či je problém, že som sa tak spreneveril k "dress code-u“ a oni ma v tejto myšlienke podporili, že takisto chápu tú iniciatívu ako pozitívnu, takže odo mňa nežiadali, aby som sa išiel prezliecť, hoci som túto možnosť ponúkol," pokračoval.

Napriek nezvyčajnému outfitu s tým ostatní poslanci problém nemali. S negatívnou reakciou sa podľa vlastných slov vôbec nestretol, naopak, väčšina ľudí ho vraj podporila. „Na moju adresu boli samozrejme aj nejaké vtípky. Napríklad preto, pretože to bol dres nášho super cyklistu Petra Sagana, kde je reklama jedného z ruských oligarchov, takže hovorili o konflikte záujmov, ale iba tak uštipačne, ako také zábavné reakcie, takže ja som sa tiež usmieval a verím, že to na nikoho nepôsobilo negatívnym spôsobom,“ povedal Klus.

Dve kolesá mu nie sú cudzie

Klus má k bicyklu blízko aj vo voľnom čase. „Amatérsky sa venujem triatlonu, takže chodím pomerne často behať a popri tom to kombinujem s bicyklom a plávaním. Bicykel na pracovné veci využívam menej, ako by bolo žiadúce, pretože som dosť závislý od time managementu a ten bicykel je síce super vec, ale na krátke vzdialenosti,“ spomenul s tým, že u neho je to skôr o tom, že chodieva často do Bratislavy, na sever či na východ Slovenska. Ako doplnil, v rámci mesta sa však snaží bicykel využívať čo najčastejšie, pokiaľ to dovoľuje počasie, tak pomerne pravidelne.

Poslanca v netradičnom outfite, v ktorom prišiel na rokovanie mestského zastupiteľstva, si môžete pozrieť v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Pracujúci Bystričania sa nakoniec nedočkali: Mestskí poslanci zasadali ako obvykle, čo bolo vo veci?

Bystrickí poslanci si schválili zvýšenie odmien: Po novom budú dostávať zhruba dvojnásobok!

Foto: archív Martina Klusa

FOTO: Poslanec zaujal na rokovaní zastupiteľstva outfitom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM