Jana Mlynarova Rôzne

Taxikári vydražili osem zo 14 boxov

Osem zo 14 parkovacích miest v správe Mesta Zvolen získali na dnešnej, opakovanej dražbe tamojší taxikári. Časť prepravcov osobnej taxislužby tak po prvotných výhradách k výške parkovného prijala polovičné zníženie poplatku na 1200 eur a rok za státi

Dnešná dražba trvala len asi desať minút, no niektorí taxikári opäť odchádzali sklamaní. Podľa jedného z nich, Miloša Klusku aj znížená suma je stále o 200 eur vyššia ako bola vlani a v dnešnom čase hospodárskej krízy je pre nich neakceptovateľná.
Mestskí poslanci ešte vlani v septembri odsúhlasili taxikárom zvýšenie ceny za parkovanie v boxoch v centre mesta o 140 %. Ceny na zvolenskom námestí sa mali v decembrovej dražbe začínať pri sume 2400 eur, na železničnej stanici pri 1200 eurách. Túto súťaž však prevádzkovatelia taxíkov odignorovali. Mesto preto navrhlo polovičnú cenu, no ďalšia dražba v januári mala podobný scenár.
Keďže dražba vyhradených boxov bola neúspešná a nedošlo ani k dohode, asi 30 zvolenských taxikárov stálo od začiatku roku na voľných parkovacích miestach po celom meste. Parkovanie vo Zvolene totiž už dva roky nie je spoplatňované.
Podľa prednostu Mestského úradu (MsÚ) vo Zvolene Stanislava Jalakšu, dnes nevydražené miesta magistrát v prípade záujmu opäť ponúkne v súťaži na predaj. „Ak niekto podniká v týchto službách a bude mať o tieto miesta záujem, vyhlásime ďalšiu dražbu,“ uviedol.
Časť taxikárov však už medzitým začali podnikať v tzv. nepravidelnej preprave osôb a na prácu taxikárov rezignovala. Či sa nájde niekto, kto bude chcieť prenajať voľné parkovacie boxy, je preto dnes otázne.

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM