Jakub Forgács Správy

Teplota vo Zvolene vystúpi ešte vyššie, ako sa čakalo: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!

Meteorológovia pre okres Zvolen vydali ešte vyššiu výstrahu. Namiesto jednotky už tak pre nás platí až výstraha druhého stupňa. Hoci varovali, že okres Zvolen zasiahnu tropické horúčavy, v skutočnosti má byť ešte teplejšie, ako sa čakalo. Pozrite, kedy sa treba pripraviť na najväčšie horúčavy.

Ilustračný obrázok k článku Teplota vo Zvolene vystúpi ešte vyššie, ako sa čakalo: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!
Zdroj: TASR

Pokým ešte v pondelok odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu Zvolen varovali pred vysokými teplotami výstrahou prvého stupňa, dnes to už neplatí. Pre náš okres totiž už vydali až druhú najvyššiu výstrahu. Teplota totiž má u nás vystúpiť ešte vyššie, ako sa čakalo. Bude atakovať až 35 stupňov. „V okrese Zvolen sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ píše sa na webe SHMÚ.

Výstraha druhého stupňa platí v okrese Zvolen vo štvrtok od poludnia do 18:00 hod., preto buďte v tomto čas obzvlášť opatrní a vyhýbajte sa slnku.

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ zdvíhajú varovný prst odborníci zo SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM