Stanislav Černák Rôzne

Teraz prehovorila ulica: Ako sa žije na sídlisku Zlatý Potok, čo treba prioritne riešiť?

Zlatý Potok je pokojné sídlisko, na ktorom sa dobre žije. Nenachádza sa až tak ďaleko od centra Zvolena. Ľudia sa tu na život až tak nesťažujú. My sme však boli zvedaví, čo by sa patrilo zmeniť na tomto zvolenskom sídlisko podľa jeho obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Ako sa žije na sídlisku Zlatý Potok, čo treba prioritne riešiť?
Foto: Stanislav Černák

V uliciach Zlatého Potoka nám ochotne prezradilo viacero jeho obyvateľov ako sa im na tomto sídlisku žije a čo by malo mesto Zvolen prioritne riešiť.

Bankomaty, zastávky, ihriská

„Žijem síce na Zlatom Potoku, ale väčšinu dňa aj tak trávim v práci v Banskej Bystrici a doma som len k večeru. Po sídlisku až tak nechodím, robím si veci na dome, no keď sa lepšie zamyslím, možno by som prijal viac bankomatov na Zlatom Potoku a keby na cintoríne častejšie kosili trávu, vyzerá to tam hrozne zanedbane,“ povedal pre Zvolen24 pán Milan (57).

„Podľa môjho názoru by mesto malo popracovať na renovácii niektorých autobusových zastávok. Miestami mi chýbajú na Zlatom Potoku nové detské ihriská, na ktorých sa napríklad popracovalo na Západe,“ prezradila Katarína (20). To však nie je všetko, čo mladú sympatickú Zlatopotočanku trápi. „Mohol by sa dať do poriadku parčík pri cintoríne, dávnejšie bolo oň lepšie postarané, rada som sa tam dakedy prechádzala,“ doplnila.

Parkovanie, posilnenie spojov MHD

„Rozhodne by sa mali vyriešiť parkovacie miesta pri panelákoch na ulici Andreja Hlinku. Večer stoja autá pri hlavnej ceste a niekedy sa stane, že človek tam už po 22. hodine ozaj nemá kde zaparkovať,“ povedal pán Miroslav (55). Ako ďalej dodal, sám auto nevlastní, ale vidí, že je to problém. Čo ho však ešte viac trápi, sú autobusové spoje. „Mesto by mohlo začať rozmýšľať o posilnení spojov MHD najmä dopoludnia a podvečer od 18. hodiny, pretože vtedy keď sa človek najviac ponáhľa nejde autobus aj polhodinu. A to nehovorím, že večer z mesta 21:10 a potom až 22:25, nie je to šťastné riešenie,“ dodal rozčarovane.

So životom na Zlaťáku sú spokojní

Nie všetci sú však nespokojní. Svedčí o tom názor Gabriely Roštárovej. „Ja som skromný človek. So životom tu som spokojná, nič mi tu nechýba,“ prezradila pre Zvolen 24 a pokračovala, „Pred domom máme nové lavičky, auto nemám, bicykel parkujem v pivnici a bývam v podstate na konci sveta, takže je tu kľud.“

„V podstate nemám výhrady k životu na Zlatom Potoku,“ povedal zvolenský hudobník Ľuboš Kubiš, ktorého sme náhodou stretli pri našich potulkách ulicami Zlatého Potoka a pokračoval, „Akurát mi vadia cirkusy s drezúrou zvierat, ale aj tie sa už rozložia väčšinou na Západe. Posledný cirkus bol na Zlaťáku asi pred dvomi rokmi. Nevidím totižto nič dobré na donucovaní tigrov, levov, koňov, psov a iných tvorov k neprirodzenému správaniu. Nemyslím si, že je to zrovna dobrý spôsob spoznávania prírody pre deti.“

Ďalej sme sa Ľuboša Kubiša spýtali, či si nemyslí, že je na Zlatom Potoku nedostatok parkovacích miest, prípadne, či sa ozaj nenájde niečo, s čím nie je spokojný. „Parkovacích miest je vždy málo. Možno je však problém ten, že každý má auto. Jedno muž, jedno žena, jedno ich syn… Je pravda, že tu chýba viac bankomatov, rozumiem, že pre matku na materskej to môže byť problém, keď nemá bankomat po ruke, no mne to nejako extra neprekáža. Zlatý Potok je pokojné sídlisko, čiže nie je ani problém s nočným kľudom…, teda pokým ku nám nepríde návšteva, pretože ten porušujem vtedy pravidelne, dáme si deci vínka a potom rozbalím gitaru.“ (smiech).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM