Stanislav Černák Rôzne

Teraz prehovorila ulica: Toto treba na sídlisku Západ prioritne riešiť!

Snáď všetkých obyvateľov sídliska Západ potešilo, že sa mesto Zvolen rozhodlo začať rekonštruovať Nográdyho ulicu skôr . Tá však nebola jediným tŕňom v oku Západniarov. Ľudí žijúcich na tomto sídlisku trápia aj iné problémy, o ktorých prehovorili.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Toto treba na sídlisku Západ prioritne riešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach sídliska Západ nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta ešte prioritne riešiť. „Je toho veľa. Parkovacie plochy – autá pribúdajú, ale miesta nie. Čistenie a umývanie ciest na Západe. Posilniť by sa mohli policajné hliadky a riešiť by mali najmä nočný pokoj alebo keď vandali vysypú kontajner na cestu a podobné záležitosti,“ prezradila pre Zvolen 24 študentka Monika Šepetková (22).

Nedostavaná materská škola

Pre niektorých je tŕňom v oku už dlhé roky nedostavaná budova materskej školy na tomto sídlisku. „Prioritne by sa mala riešiť nedostavaná budova pri materskej škole, avšak nie ako ďalšie nákupné centrum. Najradšej by som ju videl „padnúť k zemi“ a na jej mieste spolu s voľným priestranstvom, až ku chodníku popri Hrone, by sa mala vybudovať oddychová zóna pre obyvateľov sídliska. Park, lavičky a detské ihriská,“ vyjadril svoj názor elektromechanik Jozef (37).

Viac zelene a parkovacích miest

Oddychová zóna a viac zelene „leží v žalúdku“ nielen Jozefovi, ale aj ostatným ľuďom. „Na sídlisku by sa zišlo viac parkov a zelene. Nie je tu dokopy nič pre deti. Taktiež by sme privítali viac parkovacích miest,“ povedala Lívia Goralová (24).

Na tému parkovacích miest nadviazal aj podnikateľ Juraj (36): „Na Západe chýbajú najmä parkovacie miesta, pomaly nie je vôbec, kde parkovať. Zišlo by sa na sídlisku aj viac smetiakov.“

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na zvolenskú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Aj napriek stanovenej uzávierke, sme však z mestského úradu nedostali odpoveď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM