Tlačové správy

Tip na podujatie: Dni originality v Europe lákajú umením, dizajnom i remeslom

Bystrická Europa sa už čoskoro stane centrom kreativity, umenia a tvorivosti. Okrem najrôznejších šperkov a keramiky, nájdete na Dňoch originality tiež prírodné mydielka, hodvábne šatky či jedinečné drevené obrazy.

Ilustračný obrázok k článku Tip na podujatie: Dni originality v Europe lákajú umením, dizajnom i remeslom
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka tejto unikátnej predajnej výstave budete môcť počas 23. a 24. januára načerpať inšpiráciu, prebudiť v sebe kreatívneho ducha, ale tiež potešiť seba či svojich blízkych originálnymi ručne vyrábanými výrobkami.

Dni originality sú jedinečným projektom, ktorý dáva najlepším umelcom, dizajnérom a remeselníkom zo Slovenska a okolitých krajín možnosť predstaviť svoje unikátne umelecké diela. Interaktívne predajné výstavy sa od októbra do apríla konajú v nákupných centrách po celom Slovensku, aby tak oslovili čo najširšie publikum a dostali umenie priamo k ľuďom. Svoju tvorbu na nich predstavujú nadaní umelci, ktorí používajú najrôznejšie techniky a reprezentujú rozmanité umelecké smery.

Už po štvrtýkrát bude možné nasať tvorivú atmosféru aj v bystrickej Europe. Svoje umenie predvedie viac ako štyridsať vystavovateľov z celého Slovenska aj okolitých krajín. „Predstavia sa tu šperkári, drotári, umeleckí kováči, drevorezbári aj hrnčiari. Nadaní maliari vám na počkanie namaľujú obraz či vytvoria karikatúru. Vybrať si bude možné tiež z bohatej ponuky najrôznejších handmade výrobkov. Nájdete tu vankúše, prikrývky, magnetky, najrôznejšie hračky, ale tiež výrobky z kože či drôtu. To všetko si budete môcť prezrieť, priučiť sa, ale aj odniesť domov už najbližší víkend (v sobotu od 9:00–21:00, v nedeľu od 9:00 – 19:00),“ hovorí Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC.

foto: Dni originality 2015

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Tip na podujatie: Dni originality v Europe lákajú umením, dizajnom i remeslom
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM