Eva Drugdová Rôzne Správy

To NAJ z týždňa vo Zvolene: Rezonoval záchranca života aj nové kúpalisko

Uplynulý týždeň bol bohatý na zaujímavé témy. Prinášame vám prehľad článkov, ktoré Zvolenčanov oslovili najviac. Boli medzi nimi predovšetkým rozhovory s obdivuhodnými ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku To NAJ z týždňa vo Zvolene: Rezonoval záchranca života aj nové kúpalisko
14
Galéria
Zdroj: archív Martina Ďuricu

Minulý týždeň sme vám priniesli rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Zvolena, ktoré patrili aj k najčítanejším témam. Niet divu, veď si zaslúžia naozaj obdiv. U Zvolenčanov okrem toho vzbudzujú pozornosť plány na nové kúpalisko či obnova chodníkov vo Zvolenskej Slatine.

Zvolenčanka pomáha bezdomovcom

Začiatkom týždňa sme vám poskytli pozoruhodný rozhovor so Zvolenčankou Lenkou, ktorá spolu so svojou rodinou pomáha bezdomovcom. Každú nedeľu pre nich varí domácu stravu a tvrdí, že si tým splnila svoj sen. Jej cieľom nie je súdiť ich či vychovávať, ale hlavne vypočuť si ich životné príbehy, čo oni najviac oceňujú.

Kúpalisko vo Zvolene?

Veľký rozruch na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva vzbudila téma letného kúpaliska. Poslanci schválili návrh na vypracovanie urbanistickej štúdie územného plánu Zvolen – Bariny. Plánuje sa tam totiž vybudovať letné kúpalisko, plaváreň a športový areál. Mnohí Zvolenčania sú nespokojní práve s veľkosťou kúpaliska. Ostáva teraz len čakať, ako to dopadne.

Záchranca života

Martin Ďurica zo Zvolena získal medailu za záchranu života a dostalo sa mu pocty aj od Andreja Kisku. Hoci si to veľmi váži, bola to pre neho samozrejmosť. Ako vraví, prvá pomoc spočíva niekedy v maličkostiach, ktoré dokážu zachrániť život. Martin je tiež členom Červeného kríža a pre túto prácu je naozaj zapálený.

Nové chodníky vo Zvolenskej Slatine

Po otvorení diaľničného úseku R2, ktorý obchádza Zvolenskú Slatinu, začala obec opravovať aj chodníky. Po ich rekonštrukcii má Národná diaľničná spoločnosť opravovať celú cestu medzi Zvolenskou Slatinou a Pstrušou, ktorá bola počas troch rokov prác na R2 najviac zasiahnutá presunmi mechanizmov.

Talentovaný hokejista

Mladý talentovaný hokejista Kristián Pospíšil práve ukončil maturitnú skúšku a chce ďalej budovať svoju kariéru v zámorí. Podarilo sa mu odohrať sezóny v Kanade a Amerike a samozrejme by sa rád dostal aj do mužského hokeja. Má už aj pozvánky do NHL kempov.

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako Lenka Vargovská pomáha bezdomovcom!

V OBRAZOCH: Zvolenčanka Lenka pomáha bezdomovcom
14
Galéria
Zdroj: archív Lenky Vargovskej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM