Marcel Mojžiš Rôzne

Tomáš, Nela, Samko... Aké mená sme bábätkám dávali vo Zvolene najčastejšie?

Vo Zvolene sa v roku 2012 narodilo o niečo menej detí, ako to bolo rok predtým. Počet bábätiek, ktoré prišli v posledných dvanástich mesiacoch na svet pod Pustým hradom však klesol iba o nepatrné číslo. Aké mená dávali obyvatelia Zvolena a okolia svojim najmenším ratolestiam najčastejšie?

Zvolenská nemocnica zaznamenala v roku 2012 o niečo nižšiu pôrodnosť, než tomu bolo rok predtým. V špitáli sa za posledných dvanásť mesiacov dokopy narodilo 858 detí. Počet pôrodov oproti roku 2011 tak klesol o trinásť bábätiek.

Rodičia svojim ratolestiam dávali doslova všakovaké mená, niektoré sa však objavovali výrazne častejšie ako iné. „Najfrekvento­vanejšími menami pre novorodencov boli v minulom roku chlapčenské mená ako Tomáš, Samuel, Jakub a z dievčenských mien prevládali mená ako Sofia, Nela, Kristína,“ prezradila zaujímavé informácie Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorá spravuje nemocnicu vo Zvolene.

Prvá bola Júlia

Prvému bábätku tohto roka, ktoré prišlo na svet pod Pustým hradom však rodičia prisúdili iné meno. Dievčatko sa na základe ich rozhodnutia volá Júlia. Narodilo sa na Nový rok a to presne 2 hodiny a 35 minút po polnoci. Malá Júlia vážila po pôrode 3 660 gramov a merala 54 centimetrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM