Stanislav Černák Rôzne

Tomu sa už hovorí návštevnosť... MDD v Detve si nenechalo ujsť takmer 3000 ľudí

Nezabudnuteľný Medzinárodný deň detí (MDD) zažili malí drobci i väčšie deti z Podpoľania na futbalovom štadióne v Detve. Popoludnie plné súťaží a atrakcií vyvrcholilo príchodom policajtov a ich akčnými ukážkami.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa už hovorí návštevnosť... MDD v Detve si nenechalo ujsť takmer 3000 ľudí
Zdroj: TASR

Podujatie Detviansky zvar vznikol pôvodne ako športový deň pre zamestnancov PPS Group (bývalé Podpolianske strojárne v Detve). Do podujatia sa však postupne zapájali viaceré umelecké súbory a športové kluby, až dosiahlo celoregionálny charakter. Nedeľné podujatie strojári spolu s mestom Detva venovali deťom pri príležitosti ich sviatku. Zasúťažili si však aj rodičia.

Na štadióne sa zišlo takmer tritisíc ľudí. Deti sa mohli dosýta vyšantiť na nafukovacích hradoch, trampolínach, pri futbale, tenise alebo sa vydať na cestu rozprávkovým lesom. Neskôr už povzbudzovali svojich rodičov, ktorí súťažili v hode železným vaľkom a valaškou, či v behu s fúrikom. Špecialitou podujatia, ktoré moderoval zabávač Jožo Pročko, bolo rúbanie dreva.

„Oslávili sme MDD, veľký sviatok všetkých detí na Podpoľaní a spojili sme to aj so športovými hrami PPS Group. Odhadom tu máme dve až tritisíc ľudí. Detí je určite viac než vlani,“ reagoval Pavel Machava zo spoločnosti PPS Group Detva.

Malí oslávenci na záver obdivovali prácu policajtov, ktorí im predviedli ako chytajú unikajúcich zločincov a svoje umenie predviedli aj policajní psovodi so štvornohými pomocníkmi.

Nezabudnuteľný Deň detí v Detve
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM