Eva Drugdová Kultúra

TOP akcie týždňa v kocke. Šikovný PREHĽAD ako ušitý pre Zvolenčanov

Kam sa oplatí skočiť za zábavou? Vybrali sme pre vás desiatku akcií v našom meste. Ktoré to sú?

Ilustračný obrázok k článku TOP akcie týždňa v kocke. Šikovný PREHĽAD ako ušitý pre Zvolenčanov
10
Galéria
Foto: Stanislav Černák

Dni ruží

12. – 18. júna 2017, Arborétum Borová hora

Po týždni rododendronov si vo zvolenskom arboréte budete môcť pozrieť aj prehliadku ruží. Okrem sa dozviete informácie aj o pestovaní, rozmnožovaní a ochrane rastlín.

Ja, Beethoven a tí druhí

13. júna 2017 o 16.30, Komorné divadlo J.M.Pinku

Absolventi hudobného odboru Základnej umeleckej školy sa vám predstavia počas koncertu, pričom si uctia aj velikána hudobnej tvorby, Beethovena.

Zoltán Egressy: Odpískané

13. júna 2017 o 21.00, Nádvorie zámku – Zámocké hry zvolenské

Komédia Odpísakné ponúkne svojim divákom veselé a smutné príhody troch mužov, pre ktorých je futbal všetko. Veria totiž, že šport je ich posledná šanca na nový život. Príďte sa zabaviť na Zvolenský zámok a istotne neoľutujete.

Záhradná párty

15. júna 2017 o 15.30, Centrum voľného času Domino

Centrum voľného času Domino si pre vaše ratolesti pripravilo zaujímavý program. Budú sa môcť zahrať na nových preliezkach a zúčastniť sa rôznych zábavno-športových súťaží. Tešiť sa môžu aj na bublinovú show a sladké palacinky.

Prezentácia knihy Silbaš dedina snov

15. júna 2017 o 16.30, Krajská knižnica Ľ. Štúra

V krajskej knižnici vo Zvolene sa bude vo štvrtok konať prezentácia knihy Onreja Miháľa. Kniha Silbáš – Dedina snov bola vytvorená s cieľom zachovať spomienky autorových rodičov, ktorí sa zo Silbaša presťahovali do Kanady v rokoch. Ide o životný súhrn autorových názorov a skúseností s emigráciou.

Kubo – muzikál na ľudovú nôtu

16. júna 2017 o 21.00, Nádvorie zámku – Zámocké hry zvolenské

Autentický folklórny muzikál s veľkým obsadením a bohatou výpravou vznikol na motívy známej slovenskej veselohry Kubo o dedinskom „prostáčikovi“. Nenechajte si ujsť pozoruhodné predstavenie plné piesní a tanca.

Deň Borovej hory 2017

17. júna 2017 o 12.00, Areál bývalej liečebne Borová hora

V sobotu sa budú na Borovej hore konať poriadne oslavy. Nebudú chýbať detské divadelné predstavenia, sokoliari a ukážky šermu. No tešiť sa môžete aj na rôzne hudobné skupiny, ktoré sa postarajú o zábavu. Nudiť sa rozhodne nebudete, pretože na programe sú aj sprievodné akcie, ako člnkovanie na jazere, bubnovanie a tvorivé dielne pre malých.

Kubánska noc s Eusebiom

17. júna 2017 o 21.00, Hotel Poľana

Kubánsky spevák a tanečník vás v piatkový večer vtiahne do horúcich kubánskych rytmov. O zábavu sa postarajú aj tanečníci z Faber Dance School a večer bude pokračovať DJ-om a latino rytmami.

Zvolenské nedeľné korzo

18. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

Nedeľné popoludnie vám opäť spestrí program Zvolenského korza, ktoré bude plné hudby. Môžete sa tešiť na Muzikálový festival Jozefa Bednárika, v ktorom sa vám predstavia víťazky súťaže Muzikálový talent. Nasledovať budú tiež rôzne muzikálové, divadelné či filmové hity. No a udelí sa pocta zvolenskému divadelnému hercovi Vladimírovi Rohoňovi, ktorý nedávno oslávil 70 rokov.

Navždy alebo nikdy

18. júna 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Jún sa nesie v znamení divadelných predstavení a jedným z nich je aj čierna komédia o láske. V centre príbehu je manželský trojuholník, v ktorom sa manžel zbaví svojej ženy, no výčitky svedomia z neho spravia blázna.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM