Nicole Regecová Kultúra

Tradičná akcia pri Zvolene láka novinkou: Festivalové trhovisko pre návštevníkov

Koncerty, predstavenia, ale aj remeselné stánky. V obci pri Zvolene onedlho začína obľúbený festival Guča umenia. Čo všetko ponúkne tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Tradičná akcia pri Zvolene láka novinkou: Festivalové trhovisko pre návštevníkov
Zdroj: Iveta Lacková

Mladý festival súčasného umenia s názvom GUČA umenia štartuje vo štvrtok 28. júla večer vo Zvolenskej Slatine svoj štvrtý ročník. Otvorí ho jazzový koncert Valér Miko Tria v sále bývalého kina Pokrok.

Novinka

Počas štyroch dní je na hlavnom pódiu pripravených 13 koncertov, päť divadelných predstavení a nebude chýbať ani množstvo prednášok, obľúbených cestopisov a filmových predstavení. Po koncerte Valér Miko Tria so začiatkom o 17:30 sa predstaví speváčka Zuzana Mikulcová a kapela ZVA 12–28 BAND.

„Novinkou tohto roku je aj festivalové trhovisko, na ktorom sa budú môcť návštevníci občerstviť v stánku s nealkoholickými nápojmi, alebo si posedieť v štýlovej záhradnej čajovni. Nebudú chýbať ani stánky remeselníkov a mladých slovenských dizajnérov,“ uviedol jeden z organizátorov Martin Cerovský.

Nabitý víkend

Piatkový program bude jemne prírodne ladený, vďaka pesničkárovi Jankovi Svetlanovi Majerčíkovi a prešovskej N3O Akustike. Večer ukončí koncert kapely Puding Pani Elvisovej, ktorá je známa aj z celoslovenských festivaloch ako Pohoda alebo Grape. Ešte pred tým zahrá skupina Got Blue Balls.

Sobotný program už o tretej poobede otvorí improvizačné divadlo: 3T – Tri Tvorivé Tvory. Návštevníci uvidia koncert kapely Čisté Tvary, v ktorej hrá aj Oskar Rózsa a skupiny Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy. Nedeľný program bude opäť patriť deťom. Žilinské divadlo Kapor na scéne odohrá zábavnú rozprávku Zlatovláska a Braňo Jobus príde prečítať svoje príbehy o Muflónovi Ancijášovi.

„Príde aj šermiarska skupina Budzogáň s rozprávkou Budzogáň z vreca von. Festival uzatvorí vystúpenie ZUŠ Hriňová s rozprávkou pre staršie deti aj dospelých Ľudoloď,“ uzatvorl Cerovský.

Čítajte tiež:

FOTO: Na Sliači v akcii stovky vojakov. Slováci a Američania cvičia na zemi aj vo vzduchu

Letná príprava zvolenských hokejistov: Na skúške hráči z Ruska aj Česka

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM