Stanislav Černák Rôzne

Trópy útočia aj na zvolenskú nemocnicu: Takto v špitáli bojujú s neznesiteľným počasím

Horúčavy-nehorúčavy, pracovať sa musí. Obzvlášť v takom zariadení ako je nemocnica. Zisťovali sme preto, ako aké opatrenia prijala zvolenská nemocnica v súvislosti s vysokými teplotami, zvlášť, keď meteorológovia vydali výstrahy 1. stupňa pred horúčavami v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Trópy útočia aj na zvolenskú nemocnicu: Takto v špitáli bojujú s neznesiteľným počasím
Zdroj: TASR

„V súvislosti s horúčavami pracoviská nemocnice využívajú dostupné prostriedky na zmiernenie teplôt na pracoviskách, ktoré nemocnica zakúpila už v minulom roku (ventilátory, prenosná klimatizácia),“ povedala pre Zvolen 24 hovorkyňa spoločnosti Agel, ktorá prevádzkuje zvolenskú nemocnicu Marta Csergerová.

Klimatizované operačné sály

V našom špitáli postupne prijímajú potrebné opatrenia pre zmiernenie horúčav. „Operačné sály sú klimatizované. K zlepšeniu tepelného komfortu prispieva aj postupná výmena pôvodných často nefunkčných okien za plastové, doplnené tieniacou technikou. Tento rok opäť aktuálne nemocnica zmapovala potrebu prípadného dokúpenia ďalších ventilátorov a klimatizačných zariadení, čo sa realizuje,“ vysvetlila Csergerová.

Najdôležitejšou vecou v týchto tropických teplotách je dodržiavanie pitného režimu. „Pacienti aj personál majú zabezpečený dostatočný pitný režim,“ dodala hovorkyňa.

Čo na to pacienti?

„Bol som iba na poliklinike v čakárni. Je tam dosť dusno, ale v čakárni bol ventilátor, takže sa to dalo vydržať. V nemocnici som našťastie nebol a dúfam, že sa tam ani tak skoro nedostanem,“ povedal pán Štefan.

„V nemocnici som nebola, ale myslím, že na izbách sú ventilátory. Bola som iba chvíľu v čakárni na poliklinike a dalo sa to vydržať,“ doplnila okoloidúca mladá slečna Martina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM