Stanislav Černák Rôzne

Turistickú sezónu otvoria netradične: V Banskej Bystrici, Sliači a Zvolene sa bude hľadať poklad!

Na strednom Slovensku otvoria turistickú sezónu naozaj netradične. Odštartuje ju hľadanie pokladu na vytýčených turistických okruhoch Banská Bystrica, Sliač a Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Turistickú sezónu otvoria netradične: V Banskej Bystrici, Sliači a Zvolene sa bude hľadať poklad!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko v Banskej Bystrici pripravuje netradičné otvorenie tohtoročnej turistickej sezóny. Začína sa 27. a 28. júna a ako informoval výkonný riaditeľ OOCR Jiří Pěč, užijú si ju najmä rodiny s deťmi.

Prvých turistov, ktorí sa aktívne zúčastnia na otvorení sezóny, čaká interaktívna súťaž v hľadaní pokladu. „Na vytýčených turistických okruhoch, ide o tri nezávislé okruhy Banská Bystrica, Sliač a Zvolen, budú účastníci hľadať indície, ktorých zložením spoznajú tajné heslo – slogan. Ak toto heslo pošlú e-mailom na adresu info@centralslovakia.eu, budú zaradení do žrebovania o atraktívne ceny,“ priblížil Pěč.

Jednotlivé popisy miest, teda kultúrno-historické či zaujímavé miesta, kde sú ukryté indície, bude OOCR postupne zverejňovať počas nasledujúceho týždňa na svojej webovej stránke. Každý deň zverejní jednu indíciu pre mestá Sliač a Zvolen, dve pre Banskú Bystricu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM