Martina Jančiarová Kultúra

Týždenný PREHĽAD pre Zvolenčanov: 10 akcií, kam sa rozhodne oplatí zájsť

Robíte si plány na nasledujúcich sedem dní? Ak ešte nie ste pevne rozhodnutí, máme pre vás niekoľko tipov. Čo všetko sa bude diať vo Zvolene a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Týždenný PREHĽAD pre Zvolenčanov: 10 akcií, kam sa rozhodne oplatí zájsť
Foto: Nicole Regecová

TAK SI TU ŽIJEME (VÝSTAVA)

Do 2. septembra 2016 od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Do konca letných prázdnin si môžete prísť pozrieť skvelú výstavu výtvarníka Jána Kovalíka, ktorej diela sú vystavené v Galérií na Tehelnej. Určite sa zastavte vychutnať si kus dobrého umenia, ktoré poteší oko a pohladí dušu.

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

MATKY REBELKY

24. augusta 2016 o 17:00, Europa Cinemas

Pre hlavnú hrdinku Amy je jej rodina všetkým, ale manžel s dušou chlapca, neustála starostlivosť o deti a nespokojný šéf majú vysoké nároky. Všetkým sa snaží vyhovieť, no jej sily nestačia a zlom nastáva v momente, keď sa dostane do konfliktu s trojicou moderných matiek. Z Amy sa stáva rebelka, na svoju stranu získava ďalšie dve zúfalé mamičky a konečne si začnú užívať život.

BEH NOČNÝM ZVOLENOM

25. augusta 2016 o 18:30, Námestie SNP

Štvrtkové večery patria vo Zvolene športu. Aj tento si budete môcť zabehnúť pár príjemných kilometrov v krásnej prírode. Vítaní sú všetci bežci aj nebežci, bez ohľadu na vek či kondíciu. Jedinou podmienkou je radosť z behu.

JANA FILOVÁ & BAND

26. augusta 2016 o 21:00, Nočný bar Hotela Poľana

Ak si radi vypočujete hudbu naživo, potom bude pre vás tým pravým orechovým koncert Jany Filovej & band. Skupina v Nočnom bare Hotela Poľana zahrá pop-rockovú muziku. Nenechajte si ujsť jedinečný spôsob na strávenie piatkového večera.

SIAF 2016

27.8. – 28.8. 2016, Letecká základňa Sliač

Najočakávanejšia a najprestížnejšia letecká udalosť roka. Tohtoročný sviatok letectva sa predstaví aj v duchu Predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie. Na medzinárodných leteckých dňoch by sa mali zúčastniť letci z 13 krajín Európy a sveta. Tohtoročným lákadlom sú lietadlá ukrajinských vzdušných síl Suchoj Su-27.

POCITY- RÓBERT MIKLA A PRIATELIA (KONCERT)

27. augusta 2016 o 20:00, Galéria Jána Kulicha (Zvolenská Slatina)

V sobotu máte možnosť si odbehnúť do susednej Zvolenskej Slatiny na hudobno-poetický koncert pri sviečkach. Hlavný protagonistom bude Robo Mikla známy s prvej série Superstar. Interpret a priatelia vás srdečne pozývajú vypočuť si ich tvorbu.

GOODBYE SUMMER PARTY

27. augusta 2016, Ministry of fun

Ako každú sobotu, aj túto si pre vás najväčší club vo Zvolene pripravil party. Tentoraz sa bude lúčiť s letom, no nezúfajte, určite to bude stáť zato. Do tanca vám budú hrať DJ Mustee a DJ Anndy.

ZVOLENSKÁ DETSKÁ CYKLISTICKÁ A BEŽECKÁ LIGA 3

28. augusta 2016 o 10:00, Parkovisko OD Tesco Zvolen Západ

Po veľkom úspechu predošlých bežeckých a cyklistických podujatí sa vo Zvolene opäť organizuje v nedeľu súťaž aj pre najmenších športovcov. Deti do 10 rokov majú možnosť ukázať, aké mladé talenty sa v nich skrývajú. Neváhajte a príďte aj vy s vašimi šikovnými ratolesťami!

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

Čítajte tiež:

KOMPLETNÝ PROGRAM Radvanského jarmoku: Tohtoročné lákadlá podujatie za podujatím

Jedinečná príležitosť pre Zvolenčanov: Mesto uvidia z miesta, kam sa bežne nedostanú

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM