Marcel Páleš Rôzne

Udeľovanie cien bystrickej župy: Ocenenie získal aj exriaditeľ zvolenského Continentalu

Bývalý riaditeľ významného závodu, archeológ, hokejista, evanjelický duchovný, podnikateľ, športovec - senior a tiež družstvo leteckých akrobatov - to sú odmenení Cenou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) za rok 2013.

Ilustračný obrázok k článku Udeľovanie cien bystrickej župy: Ocenenie získal aj exriaditeľ zvolenského Continentalu
Zdroj: TASR

Ocenení si vyznamenanie prevzali v týchto dňoch v Divadle J.G. Tajovského vo Zvolene. Bývalý riaditeľ spoločnosti Continental Teves Zvolen Gerhard Baucke získal ocenenie za významný prínos pri rozvoji podnikateľského prostredia v Banskobystrickom kraji. Ján Beljak za významné výsledky vo vedeckej činnosti v rámci archeologického výskumu najstaršieho osídlenia a stredovekých hradov v kraji a za angažovanie sa pri praktickom vzdelávaní študentov.

Cenu udelili aj hokejistovi Michalovi Handzušovi a to za vynikajúcu reprezentáciu kraja v hokeji a za charitatívnu činnosť a angažovanie sa pri športovej výchove detí a mládeže. Miloš Klátik dostal cenu za duchovnú službu v prospech obyvateľov kraja a za rozvoj vzťahov so zahraničnými Slovákmi a Ján Lunter za rozvoj podnikania v oblasti racionálnej výživy a uplatňovanie nových trendov v potravinárskom priemysle.

Za vzornú reprezentáciu Banskobystrického kraja v atletike a za výnimočné úspechy v seniorských športových kategóriách udelili cenu aj Vladimírovi Výbošťokovi. Ocenený bol aj kolektív leteckých akrobatov Očovskí Bačovia a to za letecké majstrovstvo a úspešnú reprezentáciu kraja na Slovensku i v zahraničí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM