Jana Mlynarova Rôzne

Umelecké VŠ, ktoré overujú talent, prijímajú prihlášky

Vysoké školy umeleckého zamerania, ktoré si chcú u uchádzačov overiť aj ich talent, prijímajú prihlášky na štúdium v budúcom akademickom roku 2010/2011.

Tí, ktorých láka architektúra, sa môžu prihlásiť do stredy 25. novembra na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.
Do 30. novembra sa možno hlásiť aj na Fakulte dramatických umení, Fakulte múzických umení a Fakulte výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici. Do tohto termínu čaká na prihlášky aj Hudobná a tanečná fakulta Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave a Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave.
Do 10. decembra prijíma prihlášky Drevárska fakulta Technickej univerzity vo Zvolene, na ktorú sa môžu hlásiť tí, ktorých láka dizajn nábytku a interiérový dizajn. Technická univerzita v Košiciach čaká na prihlášky na svojej Fakulte umení do 21. decembra.
Talent si chcú overiť aj na Filmovej a televíznej fakulte bratislavskej VŠMU, kde prijímajú prihlášky do 8. januára.
V januári sa dá hlásiť aj na Divadelnú fakultu VŠMU (do 22.1.) a do konca mesiaca čakajú na záujemcov tiež na banskobystrickej Akadémii umení a jej Fakulte dramatických umení. Tam sa môžu hlásiť tí, ktorí by chceli študovať filmovú a dokumentárnu tvorbu, filmovú dramaturgiu a scenáristiku a divadelnú dramaturgiu a réžiu.
Termíny na podávanie prihlášok na vysokoškolské štúdium spolu s linkami na vysoké školy a fakulty zverejňuje internetový portál www.modernaskola.sk. Vzorové tlačivá prihlášok s vysvetlením, ako ich vyplniť, možno nájsť aj na stránkach Ministerstva školstva SR.

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM