Jakub Forgács Krimi Krimi

Úradovanie falošnej pracovníčky elektrární: Zvolenskú dôchodkyňu (82) okradla priamo doma!

Hrozné, čo si dovolila! Podľa policajnej správy sa dôchodkyňa vo Zvolene stala obeťou falošnej pracovníčky elektrární. Čítajte, akým spôsobom od nej páchateľka získala peniaze!

Ilustračný obrázok k článku Úradovanie falošnej pracovníčky elektrární: Zvolenskú dôchodkyňu (82) okradla priamo doma!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a zločinu porušovania domovej slobody. „Doposiaľ neznáma páchateľka prišla v utorok okolo 8:40 do rodinného domu na Sokolskej vo Zvolene pod zámienkou, že je pracovníčka elektrární a prišla odpísať stav elektromera,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„Po tom ako ju majiteľka (82) pustila do domu, začala v chodbe prineseným prístrojom merať stav elektromera a v izbách elektrické zásuvky. Poškodenej dôchodkyni navrhla, že je vymení elektromer za digitálny s tým, že jej za výmenu ešte vyplatí 240 eur. Tvrdila, že má k dispozícii len 500 eurovú bankovú a požiadala poškodenú, aby jej z bankovky vydala,“ pokračovala hovorkyňa.

„Dôchodkyňa odišla do spálne pre peniaze. Následne ju páchateľka požiadala, aby jej v kuchyni uvarila vodu v rýchlovarnej kanvici. Keď dôchodkyňa odišla do kuchyne, tak jej páchateľka zatiaľ v spálni odcudzila finančnú hotovosť vo výške 1500 eur a z miesta ušla,“ uviedla ďalej Petrovičová so slovami, že dôchodkyni tak spôsobila škodu krádežou vo výške 1500 eur. Za takýto zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

„Opätovne upozorňujeme občanov, hlavne seniorov, aby si vopred overili, či ide o skutočného zamestnanca inštitúcie. Informovať sa môžu na obecnom úrade, alebo sa môžu poradiť so svojimi príbuznými. Nikdy by nemali ostávať osamote s cudzími osobami, vhodné je požiadať suseda alebo príbuzného, aby bol prítomný pri vstupe neznámych osôb do príbytku,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako ďalej spomenula, v žiadnom prípade by nemali vyberať peniaze pred neznámymi osobami. „Páchatelia pod rôznymi zámienkami žiadajú seniorov o rozmenenie bankovky a tým nepriamo donútia seniora, aby im ukázal, kde má schované úspory,“ dodala s tým, že po lokalizovaní miesta úspor, odpútajú jeho pozornosť a v nepozorovanej chvíli úspory odcudzia.

Čítajte tiež:

Tragická streľba z guľovnice neďaleko Zvolena: Muž (62) čelí obvineniu z prečinu usmrtenia

Zrážka áut na ceste pri Zvolene: Dodávka skončila prevrátená, na mieste aj zranení!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM