Stanislav Černák Rôzne

Úspech malej Zvolenčanky: Ninka (9) najlepšia na Slovensku vo výtvarnej kategórii

Žiaci základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska súťaži medzi sebou na diaľku v téme Mám právo na svoj názor. Veľký úspech zaznamenala tretiačka Ninka Kluková (9) zo ZŠ P. Jilemnického vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Úspech malej Zvolenčanky: Ninka (9) najlepšia na Slovensku vo výtvarnej kategórii
Foto: Stanislav Černák

Malí výtvarníci a nádejní literáti si dnes prevzali ocenenia na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v Bratislave. V priestoroch Palugyayovho paláca za účasti ich učiteľov, rodičov, ale aj veľvyslancov slávnostne vyhodnotili 2. ročník celoštátnej výtvarno-literárnej súťaže Ľudské práva očami detí. Cieľom súťaže bolo upriamiť pozornosť a záujem detí o ľudské práva a princípy nediskriminácie a rovnakého zaobchádzania.

Žiačky a žiaci základných škôl a osemročných gymnázií sa v tomto roku venovali vo svojich dielkach téme Mám právo na svoj názor. „Bolo pre nás veľmi milým prekvapením, aké bystré, vyspelé boli mnohé zo súťažných prác,“ uviedol v príhovore štátny tajomník MZVaEZ SR Peter Javorčík, ktorý víťazom odovzdal ceny.

Vo výtvarnej kategórii obsadila prvé miesto Nina Kluková zo Zvolena, ktorá svojím prvenstvom zároveň získala pre tamojšiu Základnú školu Petra Jilemnického interaktívnu tabuľu. Pre seba vyhrala vecnú cenu.

Do súťaže sa zapojilo 368 škôl, ktoré zaslali vyše 700 výtvarných a takmer 400 literárnych prác. Tie v priebehu mája vyhodnotili odborné poroty vedené literárnou kritičkou Gabrielou Magalovou a výtvarníkom Miroslavom Cipárom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM