Marcel Mojžiš Iné športy

Úspešná sezóna plutvových plavcov: Parádne výkony... a na záver striebro!

Opäť nám urobili dobré meno! Plutvoví plavci zo Zvolena už tradične ukázali, čo v nich je a nedali sa zahanbiť. Pretekári od Pustého hradu v susednom Česku opäť podali výborné výkony a tak napokon úspešnú sezónu zakončili druhým miestom v Stredoeurópskom pohári mládeže.

Posledný pretek v roku 2012 absolvovali pretekári Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene v Novom Jičíne. Tam za účasti štyroch klubov (Careta Zvolen, Nautilus Jastrzebie Zdrój, Laguna Nový Jičín a Nemo Zlín) vyvrcholil finálovým kolom Stredoeurópsky pohár mládeže. Po predchádzajúcich troch kolách bol klub zo Zvolena na druhom mieste s tesným náskokom pred klubom z Poľska.

Pretekári spod Pustého hradu podali výborné výkony, náskok sa im podarilo udržať a tak sa mohli tešiť zo zisku pohára za celkové druhé miesto v Stredoeurópskom pohári mládeže 2012 (1. Laguna, 2. Careta, 3. Nautilus, 4. Nemo). Radosť z výsledku mali aj tréneri na čele s predsedom Milanom Hofbauerom. „Cieľ, s ktorým sme do N. Jičína išli sa nám podarilo splniť. Pretekári bojovali až do konca, čo sa im vyplatilo a klubu to vynieslo výborné druhé miesto," zhodnotil finále.

V hodnotení jednotlivcov za celú sezónu sa z pohárov a vecných cien z „careťákov“ tešili v kategórii D(12–13 rokov) Zuzana Hrašková, ktorá svoju kategóriu vyhrala. Zuzana Nulíčková sa tešila z celkového tretieho miesta v kategórii E(10–11 r.). O tom, že v Carete majú dobrý základ do budúcnosti svedčí fakt, že v najmladšej kategórii E0 (do 9 r.) sa až traja pretekári umiestnili medzi najlepšími. Na prvom mieste tróni Victoria Mináčová a na druhom Evka Bednáriková. Medzi chlapcami sa z celkového druhé miesta radoval Dominik Matej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM