Stanislav Černák Šport

Úspešní plutvoví plavci: Careta Zvolen vstúpila do novej sezóny triumfom

Zvolenskí plutvoví plavci z Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene triumfovali v úvode novej sezóny v Stredoeurópskom pohári mládeže.

Ilustračný obrázok k článku Úspešní plutvoví plavci: Careta Zvolen vstúpila do novej sezóny triumfom
Foto: Stanislav Černák

Stredoeurópsky pohár plutvových plavcov zorganizoval práve zvolenský klub Careta minulú sobotu v krytej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici. Do bojov o cenné kovy v disciplínach plávanie s monoplutvou (PP) a plávanie s klasickými plutvami (BF) zasiahlo 129 pretekárov z troch krajín (Slovensko, Česko a Poľsko). Najviac bodov získali práve plavci Carety Zvolen, ktorí si vybojovali prvú tohtoročnú cennú trofej.

Úspechy jednotlivcov

Okrem víťazného pohára sa individuálnymi medailami môžu pýšiť aj niektorí jednotlivci. Z medailí sa tešili Hanka Vasilová (3 striebra), Victória Mináčová (2 striebra), Jakub Hraško (bronz), Tomáš Hitka (bronz), Klaudia Korviniová (1 zlato a 2 striebra), Jakub Pálka, Šimon Tóth a Daniel Michalčák (po 1 bronze). Barbora Pálková (2 striebra a 1 bronz), Michal Vasil (3 bronzy), Zuzana Hrašková (1 striebro a 2 bronzy), Zuzana Erteľová (1 striebro) a Adam Patáč (2 bronzy).

Vydarený trojboj

Careťákom sa darilo aj v trojboji. „Do trojboja sa ráta súčet bodov z troch disciplín,“ prezradil zástupca klubu Careta Milan Valo. Trofeje za druhé miesta si odniesli Vasilová, Korviniová, Pálková, Hrašková a za tretie Hraško, Michalčák, Mináčová, Vasil, Patáč a Erteľová.

Hodnotenie

Na záver pridal Milan Valo hodnotenie tohto úspešného vystúpenia. „Na pretekoch sa zúčastnilo 63 našich reprezentantov. Až 14 plavci sa predstavili na svojom prvom pretekárskom podujatí. Careťáci si zaplávali si 133 osobných rekordov za čo si všetci zaslúžia pochvalu.“

Úspešní plutvoví plavci Carety Zvolen na Štiavničkách
5
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM