Martin Károly Rôzne

Už rozvoniava vianočný punč

Do Vianoc chýba ešte pekných pár týždňov, no v centre Zvolena už rozvoniava vianočný punč. Drevené stánky s týmto vianočným nápojom tradične patria ku koloritu mesta na prelome jesenného a zimného obdobia.

A nielen punč – i ďalšie nápoje a pochutiny poskytujú tieto sezónne „občerstvovadlá“. V ponuke je napríklad aj chlebík s masťou a cibuľou či šťavnaté klobásky, nájdu sa i sladkosti pre deti.

Záujem o zriadenie stánkov s vianočným punčom mali aj tohto roku tradiční žiadatelia – Lions Klub, Rotary klub a združenie Priaznivci Pustého hradu Zvolen,“ prezradil nám Karol Bocek z Mestského úradu vo Zvolene, ktorý má podobné aktivity na starosti. „Oficiálne povolenie predávať majú od 14. novembra a fungovať zvyknú do Troch kráľov.

Tieto stánky nie sú len chvíľkovými zastávkami rýchleho občerstvenia pre okoloidúcich, slúžia aj ako malé diskusné kluby. A diskutovať je vo Zvolene naozaj o čom. Hospodárska kríza, parkovanie v centre mesta, blížiace sa parlamentné voľby, tipy na vianočné darčeky…

Potešiteľná je však skutočnosť, že majitelia stánkov nemyslia v prvom rade na zisk, ale ich punčové stánky majú aj „človečenský“ rozmer. Výťažky z príjmov totiž poputujú i na charitatívne účely.

Text a foto: Martin Mázor

Punc ZV
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM