Soňa Úreková Kultúra

Už viete, čo budete robiť počas víkendu? PREHĽAD, ktorý Zvolenčanom dodá inšpiráciu!

Ani sme sa nenazdali a po pracovnom týždni klope na dvere vytúžený víkend. Máte už naplánovaný program? Ak nie, odporúčame niekoľko podujatí vo Zvolene!

Ilustračný obrázok k článku Už viete, čo budete robiť počas víkendu? PREHĽAD, ktorý Zvolenčanom dodá inšpiráciu!
Foto: Nicole Regecová

ŠTVORYLKA NA NÁMESTÍ

20. mája o 11:30, Námestie SNP Zvolen

Spoločenský tanec pre štyri páry, tzv. štvorylka na vás čaká už tento piatok pod vedením Zuzana dance. Zúčastní sa ho vyše dvesto detí zo ZŠ Námestie mládeže a zo ZŠ Hrnčiarska. Ide o celosvetové podujatie, na Slovensku sa ho zúčastní šesť miest a Zvolen je jedným z nich.

MANDARÍNKOVÁ IZBA

20. mája o 18:30, DJGT

Nenechajte si ujsť derniéru hry Divadla J. G. Tajovského. Komédia plná francúzskeho espritu a šarmu ponúka niekoľko zaujímavých príbehov ľudí vo vtipných jednoaktovkách s prekvapivým, niekedy až detektívnym záverom. Všetky sa odohrávajú v malom parížskom hotelíku a v luxusnej izbe, zvanej mandarínková.

AKADEMICKÝ VÍKEND

20. mája, Delta cafe&bar

Piatok v Delta bare bude patriť domácej hudbe. Pripravte sa na poriadku dávku slovenských a českých hitov. Hrať do rytmu bude celú noc DJ Štefan Sklenár. Vytancujte sa do sýtosti!

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

21. mája, Zvolenský zámok a Lesnícke a drevárske múzeum

V sobotu sa chystá veľkolepé celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo. Ani u nás táto akcia nebude chýbať a program bude na Zvolenskom zámku a v Lesníckom a drevárskom múzeu. Ako bonus bude premávať historický vláčik na trase Zvolen – Banská Bystrica, v ktorom ako cestovný lístok bude slúžiť opečiatkovaná vstupenka.

SLOBODNÁ EURÓPA TOUR 2016

21. mája 2016 o 20:00, Dom Kultúry ŽSR

Slovenská rocková kapela v rámci svojho celoročného turné, ktoré je venované zosnulému bubeníkovi, Ďurovi Černému, zavíta aj do nášho mesta. Už v sobotu si budete môcť zaskákať na legendárne hity tejto skupiny v Dome Kultúry.

LONGITAL

21. máj o 21:00 do 22:00, Lesnícke a drevárske múzeum

Koncert hudobnej slovenskej skupiny Longital z Bratislavy obohatí tohtoročnú Noc múzeí a galérií vo zvolenskom múzeu na Námestí SNP. Príďte si zaspievať vo večerných hodinách a spríjemniť si tak sobotu.

JOHANKINO TAJOMSTVO

21. máj o 19:00, Zvolenský zámok

Cez víkend bude na zámku naozaj rušno a pokiaľ nemáte čo robiť, určite vám odporúčame jeho návštevu aj touto formou. Videli ste už filmovú rozprávku Johankino tajomstvo? Pretože v lete 2015 sa natáčala práve na Zvolenskom zámku. Príďte si ju večer pozrieť priamo na mieste jej vzniku.

ČÍTANIE V KNIŽNICI OSTROLÚCKYCH

21. mája o 18:00, Lesnícke a drevárske múzeum

Noc múzeí a galérie 2016 so sebou prináša kopu rozmanitých podujatí. A toto je ďalšie z nich. V knižnici Ostrolúckych sa prenesieme do rozprávkového sveta. Dokonca v autentickom podaní samotného autora príbehov Braňa Jobusa.

DOBROČINNÝ ŠATNÍK

22. mája o 9:00, Spoločenské centrum Zvolen

Akcia pre dobrú vec! Ak máte doma nepotrebné šatstvo a chceli by ste ho niekomu darovať, máte možnosť už v nedeľu. Takisto, ak máte záujem o nejaké oblečenie, môžete si prísť vybrať do Spoločenského centra.

SUSEDIA NA ODSTREL 2

22. mája o 17:35, Europa Cinemas

A vraj blesk nikdy neudrie dvakrát na to isté miesto… Svoje o tom vedia zúfalí manželia Radnerovci. Len nedávno sa im podarilo zo susedného domu vyštvať skupinu večne žúrujúcich vysokoškolákov, aby ich tam zakrátko vystriedala oveľa nebezpečnejšia dievčenská verzia. Pokiaľ nemáte v nedeľu čo robiť, máte možnosť sa zasmiať na tejto komédii.

Čítajte tiež:

Oslavy MDD vo Zvolene s bohatým programom: Rozprávkový chodník, hokejisti HKM aj lukostreľba!

Lukáš Adamec, ukážky kynológie či remeselný jarmok. Dni mesta Zvolen odhalili lákadlá!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM