Stanislav Černák Správy

Užijeme si toto leto na známom kúpalisku v Neresnici? Vieme, či otvorí svoje brány!

Prevádzka známeho kúpaliska Neresnica je otáznikom pred každou ďalšou sezónou. Zisťovali sme, ako to bude so známym zvolenským kúpaliskom počas tohto leta.

Ilustračný obrázok k článku Užijeme si toto leto na známom kúpalisku v Neresnici? Vieme, či otvorí svoje brány!
Zdroj: TASR

Brány pre milovníkov letných radovánok sa otvoria i tentoraz. Kúpalisko Neresnica bude v prevádzke aj počas tejto letnej sezóny. Ako nám prezradila vedúca Odboru rozvoja správy majetku mesta Zvolen Anna Mazánová, kúpalisko odštartuje sezónu pre verejnosť 21. júna a otvorené bude do 1. septembra.

„V súčasnosti už máme podpísanú zmluvu na prevádzku kúpaliska počas tejto sezóny. Pripravujeme, tak ako vlani, zmluvu na prenájom parkoviska, keďže je v rukách súkromných vlastníkov,“ preuradila Mazánová.

Takisto ako po minulé roky, bude známe kúpalisko prevádzkovať opäť spoločnosť Complex International. „Zmluva sa uzatvára takým spôsobom, že mesto im ponúkne maximálne 54 500 eur na vykrytie straty. Tak to bolo vlani a bude to takto aj počas tohto roka,“ vysvetlila vedúca odboru a pokračovala, „Firma nám to bude mesačne preukazovať, čiže strata nemusí byť vyčerpaná ani v tejto výške, ale maximálne ide do tejto sumy. Vlani sa vyčerpala a ja predpokladám, že tomu tak bude aj tento rok.“

Pokúsili sme sa zistiť aj ceny vstupného, no v tejto chvíli je o tom ešte predčasné hovoriť. Zmeny sa však chystajú. „Dohodli sme sa, že sa o nejaké euro zdvihne vstupné, spravia tam aj racionalizáciu. Vstupné sa však nijako výrazne nezvýši. Jeho výška v tejto chvíli, ale ešte nie je známa,“ dodala A. Mazánová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM