Správy

V Banskobystrickom kraji má za sebou premiéru NOVINKA: Po lístkoch sa len tak zaprášilo, FOTO

V Banskobystrickom kraji jazdia zážitkové vlaky už tretiu sezónu, k Horehronskému expresu sa postupne pridali Banícky a Zbojnícky expres. Tohtoročnou novinkou je Expres 34 tunelov

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji má za sebou premiéru NOVINKA: Po lístkoch sa len tak zaprášilo, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Historicky prvou jazdou odštartoval v sobotu (3. 7.) Expres 34 tunelov sezónu historických zážitkových vlakov v Banskobystrickom kraji. Ako informovala Zuzana Jóbová z krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus, súčasťou prvej jazdy nového zážitkového vlaku bolo i stretnutie baníkov a ‚vláčikárov‘ v historickej Kremnici.

Tohtoročná novinka

„Stretnutie ‚vláčikárov‘ a baníkov je rovnako významnou udalosťou ako prvá jazda Expresu 34 tunelov. Predstavitelia združení a klubov historických vlakov a baníckych združení sa bežne nestretávajú,“ vysvetlila Eva Macuľová z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus s tým, že obe komunity si pri tejto príležitosti vymenili vzájomné dary.

V Banskobystrickom kraji jazdia zážitkové vlaky už tretiu sezónu, k Horehronskému expresu sa postupne pridali Banícky a Zbojnícky expres. Tohtoročnou novinkou je Expres 34 tunelov, ktorý záujemcov prevezie po Trati SNP z Banskej Bystrice do Kremnice a späť cez Starú Kremničku a Zvolen.

Ďalšie aktuálne správy

11 jázd

„Okrem toho, že pasažieri vnímajú už samotnú jazdu ako zážitok, pre nás je dôležitý aj fakt, že expresy zavezú ľudí na miesta, kde chceme podporiť rozvoj cestovného ruchu. Za predchádzajúce dve sezóny naše expresy previezli takmer 5 200 pasažierov,“ priblížil podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter.

V aktuálnej sezóne je pre záujemcov v rámci Banskobystrického kraja k dispozícii ešte 11 jázd zážitkových vlakov, rezervácie je možné urobiť na stránke portálu Za horami, za dolami. „Jednotlivé jazdy sa veľmi rýchlo predávajú, lístky na Expres 34 tunelov boli celkom vypredané už dva týždne pred prvou jazdou,“ upozornila Daniela Chrančoková z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus.

Zábery z prvej jazdy Expresu 34 tunelov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: Expres 34 tunelov vyrazil na prvú jazdu
14
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM