Správy

V Banskobystrickom kraji opäť najmenej prípadov: Sú z týchto 7 okresov

Na Slovensku pribudol rekordný počet nových prípadov aj testov. Banskobystrický kraj je však na tom, čo sa čísiel týka, najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji opäť najmenej prípadov: Sú z týchto 7 okresov
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na Slovensku za utorok (29. 9.) pribudlo 567 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 10 141. Pribudli tri nové úmrtia, čím sa zvýšil ich počet na 48. Laboratóriá otestovali 7 350 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 66 pacientov, celkovo ich tak je 4 395. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojej webovej stránke.

Nové prípady v kraji

V Banskobystrickom kraji je 24 nových pozitívne testovaných.

Nové prípady sú z okresov Banská Bystrica (9), Žiar nad Hronom (6), Zvolen (4), Brezno (2) a po jednom prípade zaznamenali okresy Banská Štiavnica, Lučenec a Žarnovica.

Stovky v nemocniciach

„Je medzi nimi 315 žien a 252 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 96 rokov,“ uviedlo ministerstvo zdravotníctva na svojej webstránke.

V nemocniciach je hospitalizovaných 254 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 206 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 21 pacientov.

Od začiatku vypuknutia ochorenia sa v krajine urobilo 457 851 labora­tórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku 5 698.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM