Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji značne pribudlo pozitívnych: Prípady hlási až 9 okresov

Na Slovensku pribudlo viac ako 130 nových prípadov nákazy koronavírusom. Banskobystrický kraj má prírastok v desiatkach.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji značne pribudlo pozitívnych: Prípady hlási až 9 okresov
Zdroj: Unsplash.com

Na Slovensku za pondelok pribudlo 132 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 77 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 6 779 RT-PCR vyšetrení a 10 516 antigénnych testov. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom informovalo na svojej webovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 393 402 za predchádzajúci deň pribudlo 17 227 očkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 2 177 154 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 16 977 ľudí,“ uvádza rezort.

Až v 9 okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Trenčianskom kraji (32), nasleduje Bratislavský (24), Prešovský (23), Banskobystrický (23), Košický (8), Nitriansky (8), Trnavský (7) a Žilinský (7). „Je medzi nimi 62 mužov a 70 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe upresnilo, že nové prípady v kraji majú okresy Veľký Krtíš (7), Banská Bystrica (5), Banská Štiavnica (3), Lučenec, Žarnovica (po 2), Brezno, Detva, Krupina a Zvolen (po 1).

Nulu PCR pozitívnych tak majú iba okresy Poltár, Revúca, Rimavská Sobota a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Hospitalizovaných pribudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 93 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 66 ľudí. „Na JIS sú desiati pacienti a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyri osoby,“ upresnil rezort.

Ako dodáva MZ SR, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 nevzrástol. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 548 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálny Covid automat.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM