Jana Mlynarova Kultúra

V DJGT mala dnes premiéru Cesta okolo sveta za 80 dní

Za osobnej účasti autorov Petra Markova a Zdeňka Bartáka mala dnes premiéru v Divadle J.G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene známa "verneovka" Cesta okolo sveta za 80 dní.

Na dosky stredoslovenskej činohry ju priniesol tvorivý team v čele s českým režisérom Gustavom Skálom. Predstavenie, ktoré sa v takomto prevedení zatiaľ na doskách slovenských divadiel nehralo, bolo súčasne prvou premiérou DJGT v novej divadelnej sezóne.
„Známe Verneho dielo preniesol režisér na dosky divadla v podobe muzikálu. Podľa neho pripraviť takúto hru bolo náročné najmä po scénografickej a kostýmovej stránke. "Je tam totiž množstvo scénografických zmien a kostýmových prevlekov,“ povedal pred premiérou TASR.
Muzikál na motívy známeho románu nazval divadelnou fantáziou. „Je postavená na cirkuse, ktorý putuje svetom. Pri príprave sme boli očarení manéžou a artistickými výkonmi,“ uviedol ďalej.
V hlavných úlohách sa predstavili Martin Kusenda, Vladena Škorvagová, Radoslav Kuric, Dana Karolová a Juraj Haviar.
DJGT o pár dní, 1. decembra, uvedie aj premiéru vianočného predstavenia pre deti s názvom Hľadá sa Mikuláš. Podľa autorky a dramaturgičky DJGT Uršule Ferenčukovej hra je o chlapcovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša a tak sa ho vyberie hľadať. Režisérom inscenácie je Richard Sanitra. zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM