záruba martin Kultúra

V DJGT pripravujú premiéru komédie

Druhú premiéru v aktuálnej divadelnej sezóne pripravujú v týchto dňoch v Divadle J.G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Bude mať názov Traja muži na nesprávnej adrese.

Je ňou komédia Traja muži na nesprávnej adrese talianskeho dramatika Luigiho Lunariho. Zvolenskí divadelníci ju v premiére uvedú 18. februára.
„Táto komédia patrí k najúspešnejším autorovým hrám a na svete patrí vôbec k najhranejším,“ uviedla pre TASR manažérka divadla Eva Borsíková. Jej výnimočnosť spočíva v tom, že ponúka inteligentný humor, vynikajúco vypointované situácie, detektívne napätie a skvelé herecké charaktery.
V komédii sa predstavia herci DJGT Štefan Šafárik, Vladimír Rohoň, Anita Krepčárová-Šafáriková. V postave riaditeľa budú môcť diváci vidieť režiséra inscenácie Michala Spišáka. Na zvolenských doskách sa ako herec predstaví po prvýkrát, ale na svojom konte má už viacero hereckých postáv.
Východiskovou situáciou komédie je stretnutie troch neznámych mužov na záhadnom mieste, ktoré každý považuje za inú adresu. Počas noci, ktorú sú nútení stráviť spolu, sa začnú diať čudesné až mysteriózne veci. Každý z nich reaguje po svojom a vzniká z toho množstvo humorných situácií. Protagonisti odhaľujú nielen seba, ale konfrontujú aj svoj postoj k životu a smrti. Muži po čase dospejú k záveru, že všetky tie zvláštne veci sa dejú preto, lebo sú zrejme po smrti. Keď do nočnej miestnosti vstúpi záhadná upratovačka, kolotoč komických gagov vrcholí.
Kostýmy k inscenácii pripravila Eva Kleinová, scénu navrhol Štefan Hudák a dramaturgiu má Uršuľa Ferenčuková.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM