Stanislav Černák Hokej

V hokejovej reprezentácii sa objavila nová tvár: Zvolenčan Šimko žartoval o ceste do Bystrice

Pod Urpín pricestovala slovenská hokejová reprezentácia. Tréner Vladimír Vůjtek prezradil, čo chcú robiť na týždňovom zraze v Banskej Bystrici. Prvý raz sa v reprezentačnom výbere objavil aj zvolenský odchovanec Marek Šimko.

Ilustračný obrázok k článku V hokejovej reprezentácii sa objavila nová tvár: Zvolenčan Šimko žartoval o ceste do Bystrice
Zdroj: TASR

Prvoaprílovým zrazom sa pod Urpínom začala vyše mesačná príprava na majstrovstvá sveta v Minsku, ktoré sú na programe 9.-25. mája. Tréner Vůjtek rátal na zraze v utorok popoludní v hoteli Lux s 22 hráčov, no keďže sa Richard Stehlík ospravedlnil a príde o deň neskôr, bolo ich o jedného menej.

Za týždeň chcú „oprášiť“ kondíciu

„Potrebujeme oživiť kondíciu, u niektorých po mesačnej pauze, čo bude podstatne ľahšie ako pred sezónou, týždeň by mal stačiť na obnovu,“ povedal tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

S tromi brankári, siedmimi obrancami a dvanástimi útočníkmi plánuje tréner Vůjtek stráviť najviac času tréningami na ľade, v posilňovni, no zatiaľ bez zápasového testu. Ako povedal, týždeň postačí na „oprášenie“ kondície. „Z výberu sa do Bieloruska dostane polovica, možno až 60 percent,“ upresňoval.

Nováčikom v „repre“ brankár Šimko

Nováčik v reprezentácii brankár Marek Šimko si pochvaľoval hlavne cestu do Banskej Bystrice, ktorá ho neunavila. „Som rád, že ma zavolali, bude to nová skúsenosť, takže super. A som realista, prvoradé je, že si môžem zatrénovať s chlapcami. Aspoň, že cesta do Banskej Bystrice bola blesková,“ zasmial sa pri predstave presunu zo Zvolena.

Z kádru Bryndziarov je v susednej Banskej Bystrici k dispozícii reprezentačnému trénerovi ešte aj útočník Peter Zuzin. Samozrejme, že v tomto výbere nechýbajú ani dnes už bývalý hráči HKM, Martin Bartek (Liberec) a obrancovia Marek Ďaleoga (Pardubice) a Juraj Valach (Slavia Praha).

Hráči v prípravnom kempe v Banskej Bystrici

brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Marek Šimko (HKM Zvolen)

obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga/Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva/Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM