Eva Drugdová Rôzne Správy

V horúčavách osvieženie zaručene poteší: 5 netradičných limonád na zvolenských terasách

Počas horúcich letných dní padne každému vhod osviežujúci nápoj. Množstvo ľudí obľubuje posedieť si na letných terasách. Aké zaujímavé limonády ponúkajú vo Zvolene?

Ilustračný obrázok k článku V horúčavách osvieženie zaručene poteší: 5 netradičných limonád na zvolenských terasách
15
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Popíjanie či obedy na čerstvom vzduchu lákajú aj Zvolenčanov. V centre mesta sú obľúbené letné terasy plné ľudí a čašníci sa poriadne obracajú obsluhovaním. Zisťovali sme, aké špeciality či netradičné nápoje si podniky pripravili pre zákazníkov. Čo je hitom tohtoročného leta?

Summer lemonade

Už samotný názov nápoja prezrádza, že je vhodný ako osvieženie počas letných dní. Základom tejto limonády je jahodová šťava, med, sóda a výnimočnú chuť jej dodá mäta a limetka. Na záver sa dodá ľad a môžete drink vychutnávať pri posedení s priateľmi. Zákazníci si túto letnú limonádu môžu dať na terase Coffe Garden.

Zázrak

Ďalším nápojom, ktorý môžete vyskúšať počas leta na terase v centre Zvolena je Zázrak a jeho chuť je naozaj očarujúca. Tvorí ho pomaranč, netradičný zázvor, citrón, med, mäta, limetka a zvláštnu príchuť má limonáda vďaka vanilke. Do drinku sa takisto na osvieženie pridáva ľad, takže je ideálny v čase horúčav. Pochutiť si na Zázraku môžete na terase Korzo Cafe.

Healing plants lemonade

S týmto netradičným nápojom sme sa stretli len v podniku Oxygen Cafe a v horúcich dňoch sa tu radí medzi najobľúbenejšie limonády. Nápoj je silným extraktom bylinného mixu, ktorý pozostáva z citrónovej trávy, mäty a zázvoru. Výnimočná chuť bylín sa spája s limonádou na báze citrusových plodov. Ako hovorí názov nápoja, nielen osvieži, ale posilní aj naše zdravie. Na terase Oxygen Cafe okrem toho naraziíte aj na netradičnú Ginger limonádu.

Puerto Rico

Ak sa budete chcieť občerstviť pri prechádzke Námestím SNP, môžete navštíviť aj Knar Cafe. V ponuke tohto podniku sa stretnete s viacerými netradičnými drinkami a osviežujúcimi nápojmi. Nás zaujala limonáda Puerto Rico, ktorá pozostáva z čerstvého ovocia ako je pomaranč, maliny a čučoriedka. To sa zaleje sódou a premieša. Výnimočnú chuť drinku dodá vanilka a potom už len vychutnávať lahodný nápoj.

Marakujovo mangová limonáda

U návštevníkov podniku My Show Cafe počas horúcich dní boduje Marakujovo mangová limonáda, ktorá výborne osvieži. Ide o netradičný letný drink, ktorý sa skladá z mangového pyré, manga, sirupu a mäty. Všetko sa zaleje vodo a na schladenie samozrejme nesmie chýbať ľad. Letná pohoda na terase je potom zaručená.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z letných terás na zvolenskom námestí!

V OBRAZOCH: Zvolenské námestie ožíva letnými terasami
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM