Jakub Forgács Kultúra

V Hriňovej sa opäť prevedú mladí speváci: Vystúpia v rámci jubilejného ročníka súťaže ľudových piesní

Milovníci ľudoviek si v Hriňovej prídu na svoje! Počas 40. ročníka súťaže Rozospievaná mlaď sa môžu tešiť nielen na malých spevákov. Spomínať sa bude aj na celú históriu tohto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku V Hriňovej sa opäť prevedú mladí speváci: Vystúpia v rámci jubilejného ročníka súťaže ľudových piesní
Zdroj: TASR

Na uplynulé roky budú počas najbližšej nedele spomínať účastníci už 40. ročníka súťaže detí v speve ľudových piesní – Rozospievaná mlaď. Podujatie sa uskutoční na novom Podpolianskom námestí v Hriňovej v okrese Detva.

„Počas tohto ročníka by sme si radi zaspomínali na celú históriu podujatia, na jeho organizátorov, ale i účinkujúcich. Na súťaži sa za ten čas zúčastnili stovky malých speváčikov. Z tých počiatočných ročníkov sú to dnes už takmer päťdesiatnici,“ informovali organizátori z Mestského úradu v Hriňovej.

Spočiatku sa súťažilo v troch vekových kategóriách, neskôr sa prešlo na dve, z ktorých vždy prví traja umiestnení postupovali na okresné kolo súťaže Spievanky pod Poľanou v Detve. Miestni speváci sa pri tom často umiestňovali na víťazných priečkach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM