Stanislav Černák Hokej

V kabíne vládne optimizmus: Do novej sezóny s novými dresmi, pozrite si ich, TU sú!

Nová extraligová sezóna je tu čo nevidieť. S akými ambíciami do nej vstupujú hráči HKM Zvolen? Dozvedeli sme sa na dnešnej tlačovej konferencii. A pozor! HKM Zvolen budú mať nové dresy, pozrite si ich v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku V kabíne vládne optimizmus: Do novej sezóny s novými dresmi, pozrite si ich, TU sú!
Zdroj: Dnes24.sk

V kabíne extraligového HKM Zvolen sa šírí optimizmus a zdravej nákaze podľahli všetci, od hráčov až po vedenie klubu. Finančná situácia síce mnohým klubom zväzuje rozlet, no pod Pustým hradom si na prahu novej sezóny veria. Chce to len jediné, vyhrávať a nalakáť divákov do hľadiska, potom sa bude ľahšie dýchať aj v rozpočte áčka.

S odretými ušami

Finančne vyjadrené, na extraligový život by mala vlajková loď HKM spotrebovať v sezóne 650 000 eur. „Dúfame, že naši sponzori nesklamú v spoľahlivosti. Ak sa nám bude dariť, verím, že rozpočet naplníme, aj keď s odretými ušami,“ povedal generálny manažér Milan Čanky a pokračoval, „Takto však vstupujú do sezóny všetky kluby, keď každoročne 24 hodín denne bojujeme o prežitie.“

Nové dresy

Zvolenčania predstavili nové dresy, ktorými sa symbolicky naštartovali na úspešnú sezónu, všetci veria, že vydarenejšiu ako vlani. Útočná opora Michal Chovan: „Sú krajšie, všetci sme spokojní, no záležať bude na výkonoch. Dúfam, že dresy budú víťazné a vyšplháme sa v tabuľke čo najvyššie. Treba zachytiť začiatok a vyhrať hneď nad rivalom z Banskej Bystrice. Minulá sezóna stála za nič a bodaj by bola taká, ako pred dvoma rokmi.“

Sila kolektívu

S majstrovskou sezónou spred dvoch rokov tá nadchádzajúca má v začiatkoch niektoré spoločné črty. „Nálada v šatni medzi hráčmi, ktorí si titul užili, je rovnaká, s pohodou, so super vzťahmi. Vyžarujeme zo seba podobnú silu kolektívu, nevylučujem, skôr verím, že sa zopakuje titul. Všetky mužstvá sa však javia dobre, liga bude asi vyrovnaná, my si neúspech nepripúšťame,“ netajil Chovan.

O najvyššie priečky

„Ani v majstrovskej sezóne sme nehovorili o prémiách, tobôž za titul. Až keď príde čas, najskôr treba postupovať krok za krokom, no také ciele ako boj o prežitie si nekladieme. Mančaft sme poskladali tak, aby sme hrali o najvyššie priečky. Či sa hráči budú cítiť komfortne aj finančne ťažko povedať. Prežili sme rôzne omeškania, no vždy sme nedoplatky chalanom zaplatili. A keď opätovne podpísali zmluvy, je zrejmé, že vo Zvolene sú spokojní,“ informoval ďalej Milan Čanky.

Rozpočet sa znižuje

Uťahovanie opasku vo Zvolene dosť pocítili. „Snažíme sa zastabilizovať, rozpočet sa znižuje, hľadáme úsporné opatrenia, a to sa musí prejaviť, aj vo výchove mladých. Pre nás by bolo prospešnejšie, aby financií bolo viac a zabránili sme odlivom mladých talentov do iných klubov a zahraničia za lepším,“ doplňuje Čanky.

Momentálne sa už podľa slov Milana Čankyho nad posilami neuvažuje. Káder už uzavreli. „Sezóna je dlhá, uvidíme, ako sa nám bude dariť v tabuľke i v ekonomike,“ dodal generálny manažér HKM.

Foto: www.facebook.com/hkmzvolen

HKM Zvolen do novej sezóny v nových dresoch!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM