Stanislav Černák Správy

V Krupine chceli novú športovú halu: Ľudia sa jej zrejme tak skoro nedočkajú!

Výstavba novej športovej haly v Krupine, ktorú obyvatelia mesta vyhlásili v nedávnom internetovom hlasovaní za jednu z tohtoročných investičných top priorít, sa zrejme oddiali. Mesto totiž nenašlo konsenzus s poslancami, ktorí zamietli predloženú štúdiu.

Ilustračný obrázok k článku V Krupine chceli novú športovú halu: Ľudia sa jej zrejme tak skoro nedočkajú!
Zdroj: Dnes24.sk

„Štúdiu vypracovala pražská projektová kancelária. Halu navrhla ako modulový systém, ktorý sa veľmi ľahko postaví a aj náklady nie sú také vysoké, ako keby sme stavali úplne novú halu,“ povedal prednosta Mestského úradu v Krupine Štefan Schnitzer.

Hala by mala stáť na mieste telocvične v susedstve krupinských základných škôl. Podľa štúdie by mala vyrásť na ploche 50 × 27 metrov s tým, že by sa v nej dali realizovať všetky základné druhy halových športov. Mala by mať aj 100-miestne hľadisko. Okrem krupinských základných a stredných škôl by ju využívali aj miestne športové kluby. Náklady boli vyčíslené približne na 788 000 eur. Mesto by financovanie riešilo úverom.

Podľa prednostu sa tak či tak bude musieť o stavbe haly čoskoro rozhodnúť, pretože školská telocvičňa je už stará a nevyhovuje viacerým kritériám. „Niektorí poslanci chceli postaviť napríklad aj úplne novú športovú halu, niekde na okraji mesta. Ostatní sa však zhodli na vypracovaní novej štúdie,“ uzatvoril prednosta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM