Alžbeta Paulíková Samospráva

V Laniciach má vzniknúť atraktívny relaxačný areál: Toto však nastalo počas rokovania zastupiteľstva!

Z parku Horné Lanice môže byť atraktívny relaxačný areál s cyklochodníkmi, preliezačkami pre deti, ale aj objektmi na kultúrne a športové akcie. No celá vec má aj jeden háčik. A práve na ten narazili poslanci na ostatnom rokovaní zvolenského parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku V Laniciach má vzniknúť atraktívny relaxačný areál: Toto však nastalo počas rokovania zastupiteľstva!
Foto: Viktória Botošová

Mestský park Horné Lanice sa môže zmeniť na relaxačný areál. Ten by mohol využívať každý obyvateľ Zvolena, ktorý má rád šport, kultúru alebo si chce len s deťmi vyjsť na prechádzku a oddýchnuť si v prírode na čerstvom vzduchu.

V parku by podľa návrhu malo byť vybudované pódium pre kultúrne akcie, parkovisko pre objekt športovej vybavenosti, informačné centrum pre návštevníkov parku, zariadenie verejného stravovania, ale aj verejné hygienické zariadenie. Vybudovanie takéhoto areálu vyzerá ako výborný nápad, hlavne pre aktívne žijúcich Zvolenčanov. Má to však jeden háčik.

Čo sa nepáči obyvateľom?

Háčikom sa stala jedna zásadná časť návrhu. Do novovybudovaného areálu má viesť dopravný vjazd, ktorý by mal byť situovaný z novonavrhovanej komunikácie ul. Hronskej. Táto časť návrhu znepokojuje obyvateľov, ktorí bývajú blízko parku a preto prišli svoj názor prezentovať aj pred poslancami. Nesúhlasia s návrhom, ktorého súčasťou je vybudovanie novej cesty blízko ich domova.

Odsúhlasiť tento návrh bez cesty však nebolo možné. Ak by chceli poslanci schváliť návrh bez cesty, musel by sa celý návrh prepracovať, rovnako aj s Územným plánom mesta, čo je nadradený dokument Územnému plánu tejto zóny.

Ďalší návrh

Niektorí poslanci však prišli s ďalšou alternatívou. Chceli, aby bol projekt schválený tak, ako je v návrhu a vybudovanie cesty by sa z neho vypustilo pri ďalšom spracovaní. Občania si však stále trvali na svojom – cestu pri rekreačnej zóne odmietajú.

Poslanci nakoniec vypočuli hlas občanov a v hlasovaní sa vyjadrili, že chcú stiahnuť tento bod z rokovania zastupiteľstva a návrh prepracovať. V hlasovaní sa za stiahnutie návrhu vyjadrilo 16 poslancov, dvaja boli proti a traja sa hlasovania zdržali.

Môže vás zaujímať:

Vo Zvolene sa pripravuje zaujímavá novinka: Časové lístky pre cestujúcich MHD!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM