Jakub Forgács Správy

V Lešti ukončili 3. etapu výstavby výcvikového komplexu. To však zďaleka nie je všetko

Investície do rekonštrukcií a stavieb v Centre výcviku Lešť dosiahli v tomto roku státisíce eur. Čo všetko sa stihlo urobiť?

Ilustračný obrázok k článku V Lešti ukončili 3. etapu výstavby výcvikového komplexu. To však zďaleka nie je všetko
Zdroj: TASR

Tretiu etapu výstavby výcvikového komplexu Oremland, časť Kishlak, pozostávajúceho z dvoch samostatných trenažérov, zrealizovali za uplynulý rok v Centre výcviku (CV) Lešť. Začalo sa tiež s výstavbou Centra výskumu a inovácií bezpečnosti zásahových činností. „Ide o špecializovaný výcvikový komplex s ubytovacím a stravovacím zariadením, s hygienickým a technickým zázemím pre špeciálny výcvik s kapacitou 685 osôb, určený pre vojakov, policajtov či hasičov,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

Podľa výpisu z Centrálneho registra zmlúv, investície do rekonštrukcií a stavieb v CV Lešť dosiahli v tomto roku približne 620 000 eur. Za uplynulých desať rokov sa tam investovalo už niekoľko miliónov eur, najmä do infraštruktúry výstavby viacerých výcvikových zariadení (polygón, trenažéry), do rekonštrukcie výcvikových zariadení (strelnica bojových vozidiel, pechotná strelnica, pracovisko trhania a odmínovania a podobne).

Za posledné štyri roky v CV Lešť cvičilo ročne v priemere viac než 14.000 osôb – príslušníkov Ozbrojených síl SR, ale tiež silových zložiek iných ministerstiev, príslušníci zahraničných ozbrojených a bezpečnostných zložiek a ďalší. V roku 2017 tam až do dnešných dní cvičilo celkovo 11 546 osôb.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM