Jana Mlynarova Rôzne

V Lučenci bude počas vianoc až 5 vianočných stromčekov

V priebehu tohto týždňa sa v uliciach Lučenca a Rimavskej Soboty objaví vianočná výzdoba. V centre Novohradu postavia 5 stromčekov. Ľudí čaká aj bohatý vianočný kultúrny program.

Mestský úrad v Lučenci dostal od sponzora, ktorý sa stará o verejné osvetlenie v meste, 2700 eur (81.340 Sk). Za tieto financie priebežne dokúpil novú výzdobu a opravil poškodenú. V sobotu 6. decembra sa rozsvieti v uliciach päť vianočných stromčekov. Tie darovali mestu občania, ktorí stromy chceli vypíliť. Stromček bude na Námestí republiky, pred mestským úradom, na sídlisku Opatová a Rúbanisko a pri synagóge. Počas rozsvietenia bude ulicami Lučenca chodiť aj Mikuláš s čertom a anjelom. Vianočné trhy sú plánované na 10. a 11. decembra. Nebudú chýbať rôzne kultúrne podujatia ako Adventné stretnutie, Radujme sa!, Vianočný koncert či Posolstvo Vianoc.
V uliciach Rimavskej Soboty bude počas týchto vianočných sviatkov viac výzdoby ako minulý rok. Technické služby mesta nakúpili rôzne dekorácie za 2500 eur (75.315 Sk). Ozdobené bude Hlavné námestie, radnica a aj Daxnerove námestie. „Na Hlavnom námestí sa 4. decembra počas kultúrneho programu rozsvieti aj živý stromček. Na sídlisku Západ bude stáť vianočný strom, ktorý darovali mestu občania,“ vyjadril sa riaditeľ Technických služieb mesta Pavel Rábely. Aj v Rimavskej Sobote sa ľudia môžu tešiť na vianočné trhy, konať sa budú 12. a 13. decembra. Medzi kultúrne podujatia bude patriť výstava Kovačickej trojky pred Vianocami či Advent v Gemerskomalo­hontskom múze­u.

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM