Martin Károly Rôzne

V meste pribudlo 43 nájomných bytov

Mesto Zvolen pridelilo žrebovaním v uplynulých dňoch ďalších 43 jedno až trojizbových nájomných bytov. Tie vznikli od začiatku roka v novom bytovom dome v časti Rákoš. Byty žrebovali z uchádzačov, ktorí podľa Všeobecného záväzného nariadenia (VZN) č.

Mesto ešte vlani evidovalo asi 1400 žiadostí na pridelenie nájomného bytu. V auguste 2009 odovzdal magistrát posledných 20 nových nájomných bytov na sídlisku Zlatý Potok a o necelý rok neskôr ďalších 23 bytov v jednom zo zrekonštruovaných objektov bývalých kasární v lokalite Balkán.

Začiatkom tohto roku pridelil magistrát 51 bytov v obnovenej sociálnej bytovke na Stráži a ďalších 112 bytov v kasárňach na Balkáne má byť pripravených pre nových nájomcov do konca tohto roku. Záujemcovia o tieto byty musia po zverejnení termínu na predloženie žiadosti Mestom Zvolen zaktualizovať svoju žiadosť.

Podľa primátora Zvolena Miroslava Kuseina bytová výstavba je jednou z priorít magistrátu. Mestu sa podarilo za posledných sedem rokoch postaviť, odovzdať do užívania, alebo získať podporu a začať s výstavbou spolu 450 bytov.

Zdroj: TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM