Stanislav Černák Rôzne

V OBRAZOCH: Lesnícke dni vo Zvolene prilákali množstvo ľudí

Príjemné jarné počasie vylákalo množstvo ľudí na zvolenské námestie, kde prebieha 7. ročník Lesníckych dní.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Lesnícke dni vo Zvolene prilákali množstvo ľudí
Foto: Stanislav Černák

Podujatie ráno slávnostne otvoril minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomír Jahnátek a zvolenský primátor Miroslav Kusein.

Na návštevníkov a okoloidúcich je pripravený bohatý sprievodný program. Zvolenčania majú možnosť získať množstvo informácií o lesných ekosystémoch a lesníckych činnostiach, pripravený je bohatý kultúrny program. Pre najmenších sú pripravené ekohry, zážitkové učenie a ukážky tradičných remesiel spojených s drevom.

Množstvo zaujímavostí

K videniu je aj jednoduchý postup pri ručnej výrobe papiera, ukážky výroby rôznych drevených predmetov, drevených hračiek alebo hudobných nástrojov, či rezbárstvo, sudárstvo, kolárstvo priblíži návštevníkom široké spektrum využitia dreva. V programe nebude chýbať vystúpenie trubačov, sokoliarov a kynológov a ukážky vábenia zveri.

„Išla som len tak okolo a k videniu je tu toho naozaj veľa. Zastavila som sa pri každom stánku, veď času mám dosť,“ povedala s úsmevom dôchodkyňa Ľudmila.

Mladší návštevníci majú možnosť zhotoviť si vtáčiu búdku, vyskúšať si poľovnícky posed a uvidia aj zariadenia na kŕmenie zveri. Včelári sú zasa pripravení nielen na ukážky úľov a včelstiev, ale aj na ochutnávku medu. „Je to tu super. Vyskúšal som si rúbanie dreva, pozrel vypchaté zvieratá, ale aj živé vtáky. Teraz sa ideme pozrieť k pódiu,“ tešil sa malý Riško.

Vy, ktorí budete mať cestu cez zvolenské námestie, určite sa nachvíľu zastavte aj s vašimi ratolesťami, stojí to zato.

Lesnícke dni 2013
28
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM