Dominika Handzušová Hokej

V priamom boji o play-off Detva zdolala Trnavu

V predposlednom domácom stretnutí základnej časti v Trnave diváci sledovali napínavý duel, v ktorom napokon ich miláčikovia nestačili na Detvu. Tá tak odskočila Gladiátorom na 3 body a spoločne s Topoľčanmi je na siedmom, resp. ôsmom mieste.

Ilustračný obrázok k článku V priamom boji o play-off Detva zdolala Trnavu
Foto: Dominika Handzušová

Od úvodných minút to bol zápas hodný boja o play-off, hralo sa v rýchlom tempe na obe strany. V šanciach však mala výrazne navrch Detva. V 4. minúte nepotrestal chybu pri striedaní Srnka. Na druhej strane Schmidt z medzikružia trafil iba do Špilu. V závere 15. minúty otvoril skóre po ďalšej chybe Trnavy v obrannom pásme Trochta.

V druhej tretine sme už mali možnosť vidieť presilové hry, Trnava v tej prvej roztočila pred Škrečkom kolotoč, no nevyrovnala. Podobne to šlo i Detve, no Hála sa statočne držal. V ďalšej zaujali strely Reha, chýbala im však buď presnosť alebo razancia. V závere tretiny sa najprv po strate puku Poláčkom dostala Detva do prečíslenia a Trochta svojim druhým gólom zvýšil na 0:2. Šesť sekúnd pred koncom znížil z početných dorážok pred Škrečkom Jančovič.

V tretej tretine vrhla Trnava všetky sily do útoku v snahe o vyrovnanie. V 48. minúte ale bol Lisoňovi odpískaný úmyselný ofsajd, Detva sa tak dostala do pásma a po pokazenom prieniku domácich dopredu z nájazdu na bránu uspel Štepán. Od 52. minúty hrala Detva dve oslabenia v krátkom slede po sebe, no dokázala sa trnavskému tlaku ubrániť. Posledné minúty priniesli ešte divadlo, keď to Trnava skúsila bez Hálu, viac šancí na strelenie gólu mala skôr Detva, no prázdnu bránu hoc ohrozovala, nepokorila.

HK Gladiators Trnava – HC 07 Detva 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 40. Jančovič (Hluch, Schmidt) v presilovke – 15. Trochta (Petro, Hrčka), 38. Trochta (Kanaet), 49. Štepán (Hegyi).
Vylúčenia 1:5 na 2 min, navyše Lisoň 10 nešportové správanie, presilovky 1:0, oslabenia 0:0. Rozhodovali: Mi. Novák – Adamec, Mĺkvy.
Strely na bránu 35:42 (7:14, 12:15, 16:13). Divákov 210

Trnava: Hála – Hluch, Reho, Holenda, P. Poláček, Záhumenský, Hronec, Hano, Demo – Lisoň, D. Schmidt, Dal. Jančovič – Dudáš, M. Baran, Rybárik – J. Bohunický, M. Grman, Daráš – Uhlík, Hubek, Rosa.
Detva: Škrečko – Hataš, T. Špila, Neumann, Pač, Hrčka, Gutwald, Nemček – Buda, Srnka, Hegyi – Štepán, Mahdalík, Kanaet – Šúrek, Trochta, Petro – Menton, Kamzík.

Trnava - Detva
35
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM