Monika Obrtalová Hokej

V samostatných nájazdoch úspešnejší Zvolen

Deň pred Silvestrom splietlo vyžrebovanie extraligovej súťaže proti sebe dvoch odvekých rivalov - Bystrica privítala na svojom ľade Zvolen. V rýchlom a bojovnom zápase sa síce domáci ujali vedenia, ale hostia stav otočili vo svoj prospech. Aspoň bod

HC'05 B. Bystrica – HKM Zvolen 2:3 sn (1:0, 0:1, 1:1, –0:0, 0:1)

Góly: 13. Sýkora, 56. Kolba – 26. Otčenáš, 50. Chovan, rozh. sam. nájazd L. Jurík

Rozhodcovia Ország – Gajan, Korba, vylúčení 6:8, navyše Cebák 5+DKZ za hrubosť – Hranáč 10 min za napadnutie zozadu, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: v samostatných nájazdoch Škrečko za Kristína (Zvolen), 3117 divákov

Silvestrovskú tolerantnú náladu z ľadu nebolo vôbec cítiť. Obe mužstvá sa pustili do seba nekompromisne, ako sa na pohronské derby patrí. Góly však zo seba ťažko tlačili – v prvej tretine padol len jeden, v druhej opäť jediný. V 13. min Sýkora nastavil hokejku na strieľanú nahrávku od Hudeca a otvoril v presilovke skóre. Aj vtedy sa ukázalo, akým cenným hráčom je pre domácich ‚baranov‘ Hudec. Zvolenčania však vôbec neboli ľahkým sústom a keď v 25. min trafil po nahrávke Haščáka presne ponad Šimonovičovu lapačku Otčenáš, zápletka na ľade sa dokonale zauzlila.

Zvolenčania, vedomí si svojej sily hlavne na ľade súpera, si v sebe neustále živili šancu na plný počet bodov. Aj keď pomerne skoro a hlavne ako prví v zápase inkasovali, domácich občas dokonale zatlačili a poriadne im podkurovali, najmä v presilovkách. U domácich sa prejavili strelecké suchoty už na začiatku zápasu, keď presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 86 sekúnd trestuhodne prehajdákali. V 6. min zvolenský obranca Čierny trafil v presilovke žŕdku a len naznačil, že mužsvo spod Pustého hradu nemá vôbec žiadny rešpekt pred menom súpera.

Tretia tretina bol v znamení toho, ktoré mužstvo skôr prekoná spoľahlivých brankárov na oboch stranách. V 46. min za hrubosť a zranenie Ďalogu si šiel na trestnú lavicu sadnúť na 5 min a do konca zápasu domáci Cebák a hosťom sa otvorila šanca ‚dosoliť‘ zápas. Navyše Bambúch zatiahol pri šanci Kovářa záchrannú brzdu, úmyselne posunul bránku a Zvolenčania si zahrali presilovku o dvoch hráčov, majúc k dispozícii 80 sekúnd. Počas nej Pucher trafil žŕdku Šimonoviča a o pár sekúnd neskôr Chovan odrazený puk po strele Čierneho trafil presne do siete. Na koňa si v tom momente sadli hostia, trochu im o čosi neskôr dopriali aj domáci fanúšikovia, ľad zahádzali stuhami a svojich rozladili z tempa. V 54. min po faule na Hvilu sa na trestnú lavicu posadil Hranáč, z tejto výhody však domácim nezarodilo, no následne v 56. min Kolba spred bránky po nahrávke od Hudeca nekompromisne vyrovnal a zápas poslal do nadstavenia. V predĺžení neuspel v obrovskej šanci Hvila, bekhendom prestrelil Kristínovu bránku, a tak sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch, s riešiteľom tajničky L. Juríka v prospech Zvolena.

Zdroj: TASR

V samostatných nájazdoch úspešnejší Zvolen
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM